7-daagse Roadtrip West Amerika

7-daagse Roadtrip West Amerika

tags roadtrip West Amerika: Las Vegas, Route 66, Grand Canyon, Venice, Malibu, Santa Monica, Hollywood en Death Valley.

Vooraf

Mijn 50 jarige verjaardag was ditmaal de aanleiding om onze herfstvakantie toch wat grootser aan te pakken dan andere jaren. Tja, en als er pubers mee gaan dan springen ze op van enthousiasme als we voorstellen dat we naar West Amerika te gaan. Ik sprong sowieso al van enthousiasme, 50 of niet.

saltlake deathvalley
Badwater, Death Valley: de enorme zoutvlakte.

Voor een dikke 400 euro per persoon scoren we vliegtickets naar Las Vegas en daarmee kunnen de voorbereidingen starten. Een auto huren (lees SUV), hotelletjes en een route uitstippelen. Vreemd genoeg was het ticket Las Vegas via Los Angeles goedkoper dan een rechtstreeks ticket naar Los Angeles.

De reis

Aldus rijden we op 13 oktober richting Schiphol. Voor het mooie weer hoeven we niet te gaan want het is nu 25 graden in oktober.

Onze KLM747 vertrekt netjes op tijd zodat we ook netjes op tijd landen in Los Angeles. Hier moeten we door de douane en een aansluitende vlucht pakken naar Vegas. Helaas landen er binnen een kwartier ongeveer 4 van die dikke bakken inclusief een A380 waarvan alle passagier door de douane moeten. Druk dus en een nogal omslachtige procedure met 2 maal je vingers inscannen, papiertje invullen, gezicht scannen, nogmaals een douanier zien en dat alles nadat ik al een uitgebreid Esta formulier had ingevuld. Het boarden voor de vlucht naar Vegas was al begonnen en wij stonden nog in de rij… “Welkom to the United States!”

Arrival in LA…

Vette stress dus want na de douane moesten we opnieuw door de bagagecontrole, sprinten met de koffer achter ons aan bungelend door de lange gangen, nogmaals zoeken welke Vegas vlucht het is want er gaan en meer. Dus weer terug naar een andere gate waar uiteindelijk ook niemand meer zat te wachten. Dus toch te laat? “You must be mr. Peters” hoor ik dan vanachter een kleine balie. “Kunnen we nog mee..? Yes !”. De deur wordt dan ook direct achter ons dicht getrokken en binnen enkele minuten taxiën we al naar de startbaan waarna we na een klein uurtje al landen op McCarran Int. Las Vegas.

Aankomst

In Las Vegas gaat wel alles vlot. We volgen de borden Car Rental wat ons naar de pendelbus voert naar het McCarran Car Rental Centre een paar kilometer verderop. Hier zitten alle verhuurders bij elkaar. Een uitermate vriendelijke dame help ons en na een klein half uurtje rijden we wat ongemakkelijk met een dikke Toyota 4Runner richting ons hotel op de Strip.

Onze Toyota 4Runner

We verblijven zo’n beetje in het goedkoopste hotel van de Strip, de Travellodge. Basic, luidruchtig, oud maar wel centraal gelegen, gratis parkeren en een simpel triest ontbijt. Het is slechts 200 meter lopen naar de beroemde Bellagio Fonteinen. We maken een kleine wandeling maar zijn moe want voor ons is het inmiddels al diep in de nacht. Bedtijd dus.

De route

Onderstaand de route die wij gereden hebben. Ongeveer 2200km in 6 dagen. Af en toe best pittig en het voelde ook wel of we als echte toeristische de attracties aan het afjakkeren waren. Gelukkig was er toch ook tijd voor ontspanning.