De Camargue

De Camargue

De Camargue, tussen paarden en flamingo’s

“Het strand is heerlijk en het achterland heeft heel veel te bieden.”

Ondanks alle waarschuwingen zijn wij gewoon in de Camargue geweest! Zwermen muggen zouden ons lek gaan steken en de alles vernietigende mistral zou onze tent met de grond gelijk maken.

We nemen de waarschuwingen met een korreltje zout en laten ons betoveren door de schoonheid van deze moerasachtige Rhonedelta in Zuid Frankrijk. Ja, er zitten wel muggen en als ze er niet zitten waait het te hard voor de muggen of de muggenspray heeft daadwerkelijk eens gewerkt. Maar het viel gelukkig allemaal mee.

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
camargue12
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Stieren, paarden en flamingo’s

We strijken neer in Le Grau du Roi en bij het binnenrijden van deze mooi gelegen badplaats zien wij al tientallen flamingo’s sierlijk door de zoutpannen (etangs) stappen. Nou, dat klopt dus alvast met het plaatje uit de reisgids. Maar de Camargue is meer dan dat, het is ook een prachtig wit paardenras dat hier veelvuldig voorkomt. Van oorsprong werd dit paard gebruikt door de ‘guardians’ om achter hun stieren aan te zitten. Ja hoor, echte gevaarlijk uitziende stieren die hier nog veelvuldig te zien zijn. Wil je alles intens opsnuiven dan kun je paardentochten maken, een stierenfarm bezoeken, stierenvechten, paardenshow of met een treintje door de zoutpannen of rijstvelden. Ga zo maar door, je hoeft je niet te vervelen.

Cultuur in de Camargue

En dan nu cultuur, wat dacht je van de Romeinse steden Nimes en Arles op amper een uur rijden. De Pont du Gard of even in de voetsporen van Vincent van Goch treden die hier rondzwierf. Dichter bij huis kun je Aigues Mortes bezoeken, indrukwekkend compleet ommuurd! Alleen aan cultuur kun je al drie weken vakantie spenderen.

Maar je kunt natuurlijk ook gewoon lekker op het strand gaan liggen zonnen. Wil je meer rust, fiets dan even naar het zuidelijker gelegen Espiguette want fietspaden liggen hier genoeg.

Montpellier

En wat dan als het dan toch een keer regent? Welnu, Montpellier heeft zich de laatste jaren ontpopt tot een geweldige winkelstad, gedecoreerd met prachtige oude bouwwerken. Echt een aanrader op een half uur rijden, dus laat het maar regenen.

En uiteindelijk konden wij het toch niet laten om nog even de bergen in te gaan. Dat deden wij op 70km afstand in het indrukwekkende keteldal bij het pittoreske Saint Guilhem-le-Désert. We liepen de Cirque de Infernet langs de enorme hoge steile krijtsteenrotsen. Een heerlijke afwisseling.

Als je dan ‘s avonds barst van de honger, veel restaurants verzorgen heerlijke vismaaltijden met allerlei Provençaalse lekkernijen waarbij de Listel, de rosé uit de Camargue niet mag ontbreken.