Narcissenroute Eifel

Narcissenroute Eifel

Narcissenroute
Bewegwijzering

De Narcissenroute in de Noordelijke Eifel, een 12km lange wandelroute in de omgeving van Monschau door bossen en velden, een tocht door het Nationaalpark Eifel. Officieel start de wandeling aan de Mühlenweg, Höfen (50°31’36.6″N 6°15’23.2″E, 50.526830, 6.256430 ), maar je kunt hem ook starten bij het informatiecentrum Nationalparktor te Höfen. De route is dan 15km. De bewegwijzering is duidelijk met bordjes uitgezet net zoals die van de Eifelsteig en andere routes. Over het eerste deel vanaf Höfen volg je de bordjes met een narcis er op.

Wij liepen de Narcissenroute Eifel in de winter maar zoals de naam al doet vermoeden is deze op zijn best in het voorjaar als de narcissen in de weilanden in bloei staan. Behalve het eerste deel vanaf het informatiecentrum gaat het grootste deel van de route over brede glooiende wandelpaden.

Je volgt de beekdalen van de Perlebach en de Fuhrtsbach met langs de oever grasweiden met narcissen. Het landschap is redelijk open en gaat door een bijzonder groot natuurgebied.

De Fuhrtsbach

Onderweg zul je een aantal overdekte rustplaatsen tegenkomen maar er zijn geen horecagelegenheden. Deze vind je alleen bij het startpunt.

Wij liepen de route in de winterdag toen er 25 centimeter sneeuw lag. Het was goed te doen temeer omdat er alleen in het begin een steile afdaling zit er voor de rest geen steile klim in zit.