Taiwan – alle bezienswaardigheden in 8 dagen

Taiwan – alle bezienswaardigheden in 8 dagen

In maart 2018 bezocht ik Taiwan en probeerde er in 8 dagen zo veel mogelijk bezienswaardigheden van dit fantastische en veelzijdige land te bezichtigen. Taiwan verrassend, een mix aan culturen, met veel tempels maar heeft ook bijzonder ruige bergen en bossen. Tijd dus om op pad te gaan!

Inhoud:

Aankomst en met de highspeedtrain naar Tainan

Na een lange nachtvlucht van ruim 13 uur met China Airlines (van Taiwan) kom ik aan op Taiwan Taoyuan International Airport. Ik heb zowel de zonsondergang als de zonsopkomst mee mogen maken. Onderweg ben ik al helemaal in de stemming gekomen door de overwegend Aziatische passagiers en bemanning en het goede Taiwanese eten in het vliegtuig.

Het is een beetje regenachtig en grauw in Taiwan. Ik volg de meute richting de pascontrole. Na een goed half uurtje ben ik voorzien van stempel probleemloos door de douane en heb ik mijn bagage. Let’s hit the road!

Wist je dat:
Je voor Taiwan geen visum nodig hebt voor een korte vakantiereis.
Taoyuan International Airport uit 2 terminals bestaat, nummer 1 en nummer 2.
– China Taiwan beschouwd als een provincie van China
– Taiwan China beschouwd als een provincie van “Taiwan” =  Republiek China
– Taiwan door Nederland niet wordt erkent

Geld pinnen

Ik heb alle wisselkantoortjes links laten liggen en zoek in de aankomsthal de eerste de beste ATM op om mezelf van de eerste Taiwanese Dollars te voorzien. Die zat rechts als je de ontvangsthal binnen komt.

De Bullettrain

Met deze Dollars op zak volg ik het bord MRT (metro) en HSR (Highspeed) naar links zodat ik vanzelf bij de incheckpoortjes kom te staan van de metro. Bij deze incheckpoortjes staan een aantal automaten. Eerst gebruik ik de wisselautomaat om mijn groot briefgeld te wisselen waarna ik een muntje koop voor de metro. Wel even opletten want er gaan metro’s naar het noorden, Taipei Mainstation maar ook voor de zuidelijke bestemmingen naar het zuiden naar Taoyuan HSR Station (A18, 35 dollar, 1 euro) richting Huanbel.

De aankomsthal
De MRT service, ik ging naar A18

Na een aantal stops sta ik op het highspeed railwaystation (station A18 MRT), koop daar voor ca. 30 euro een kaartje aan de balie (deze keer zonder vaste stoelreservering) en wacht op de trein. Na enige minuten begint de led in het perron te branden gevolgd door een zoemer; het teken dat de trein arriveert. De trein stopt exact op de plek zoals aangegeven op het perron. Moet je wagon 9 hebben dan weet je dus precies waar en hoe je moet wachten. De verfstrepen op het perron regelen de wachtrij en het uitstapverkeer zo efficiënt mogelijk.

De Bullettrain, de highspeedtrain van Taiwan

Ik stap op de trein en daar gaat ie, met ruim 250 km/uur raast de trein naar het zuiden. Na een paar stops, uitzicht over heel veel bebouwing en rijstvelden arriveer ik na 1,5 uur op het HSR Tainan Station gelegen op zo’n 10 km buiten de stad. Ik verlaat het station aan de westzijde en houd daarna links aan zodat ik bij een busplatform aankom. Vanaf hier vertrekken gratis shuttlebussen naar de stad. Er zijn 2 routes; route H31 gaat naar het centrum en zet me netjes voor het hotel Confusius Inn af.