Creux du Van – Jura

Creux du Van – Jura

Creux du Van, een prachtig keteldal in de Zwitserse Jura, is zeker een bezoek ! De vriendelijke hoog gelegen weilanden gaan abrupt over in een 1400 meter brede loodrechte komvormige afgrond van 160 meter diep. Het gebied ligt op een hoogte van zo’n 1400m met de Soliat 1465+ als hoogste punt.

Creux du Van

De wandeling naar Creux du Van

Vanaf de parkeerplaats bij Restaurant le Soliat volg je het pad door de wei waarna je vanzelf bij de afgrond Creux du Van uit komt. Je kunt de afgrond helemaal over het randje volgen en door de weilanden tussen de koeien door via de berg Le Soliat weer terug lopen (4km, rode route). De route is veilig alhoewel sommige mensen toch graag letterlijk en figuurlijk het randje opzoeken.

creux_du_van_10
creux_du_van_08
creux_du_van_07
creux_du_van_06
creux_du_van_03
creux_du_van_13
creux_du_van_12
Creux du Van
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Heb je tijd genoeg en zin in een stevige wandeling dan kun je afdalen naar het keteldal ( blauw) en via Le restaurant de la Ferme Robert terug omhoog klimmen naar je startpunt (8,5 km).

De route kaart

De wandelroutes

Getting there…

Wij noemden het even “Weg van de snelweg”.  Vanaf de A5 Neuchâtel – Geneve, verlaat je de snelweg bij afrit 5 ter hoogte van Saint-Aubin-Sauges. Vervolgens is het nog een prachtige 10km lange rit naar de parkeerplaats bij Restaurant Le Soliat (locatie 46°56’09.0″N 6°42’57.0″ E of 46.935833, 6.715833, Creux-du-Van, 2108 Val-de-Travers, Zwitserland). Je kunt het gebied ook bereiken van uit Noiraigue, een pittige wandeling is dan wel een vereiste.

Tip: Combineer je wandeling met een bezoek van de Gorge de l’Areuse.