Roadtrip Noord Ierland

Roadtrip Noord Ierland

Na meerdere reizen naar Ierland gemaakt te hebben maakten we deze keer een Roadtrip door Noord Ierland. Lees hier ons reisverslag van de trip door Donegal en Noord Ierland.

NIerland_2008_121
Giant Causeways

Noord Ierland

Het noord-westen van Ierland kenmerkt zich door verlaten uitgestrekte ruige gebieden met een prachtige kustlijn. Het ‘land’ Noord Ierland heeft ook veel te bieden zoals de Sperrins in het binnenland en de Antrim Coast Line met de Giant Causeways. Daarnaast zijn er nog de 2 boeiende steden; Derry en Belfast.

roadtrip noord ierland route
De route

Natuurlijk staat een dergelijk bezoek ook in het teken van de Troubles. De wijken Bogsite, Shankhill en Falls die vroeger veelvuldig (en nu af en toe) het toneel waren van onlusten zijn wrang genoeg omgeturnd in een toeristische trekpleister.

Ook in het door Noord Ierland ingesloten Donegal merk je dat de Troubles ook hier in het dagelijks leven een rol spelen.

Kortom, een reis die in ieder geval diversiteit biedt.

Vertrek in oktober

Omdat we pas laat in oktober vertrokken en de weersvoorspellingen zowiezo voor ierland altijd wisselvallig zijn hebben we tot de laatste dagen gewacht met plannen van de reis. Omdat het vroeg donker is, is het wel zo prettig van tevoren je Bed & Breakfasts geregeld te hebben. Vermoeid zoeken in het donker is 3x niks.

NIerland_2008_036
Wisselvallig koud weer

Maar goed, het weer zag er redelijk goed uit. Zonnetje, wolkje maar ook een buitje. In ieder geval geen langdurige regen, mist en zware bewolking zodat geen bergtop te zien is.

Een bezoek aan Donegal stond dus vast…