7-daagse Roadtrip West Amerika

7-daagse Roadtrip West Amerika

Donderdag, Beverly Hills en Hollywood

Vandaag gaan we een beetje door de stad zwerven waarna we in de avond LA verlaten en naar een hotelletje in Lancaster gaan. We beginnen maar weer met een ontbijtje buitenshuis. Ditmaal croissants met tortilla’s en koffie. Hierna rijden we naar Mesa Drive. Deze straat stond in het lijstje van mooiste straten van LA en inderdaad… prachtig. Typerend aan deze straat zijn de bijzondere vijgenbomen met de enorme wortels. Het betreft hier de Ficus Macrophylla ofwel de Moreton Bay vijg. Tel hier verder de prachtige huizen dan heb je dus een hele mooie straat, waar zelfs de toerist op af komt.

Via de Sunset Boulevard komen we in Beverly Hills terecht. Bij de Ladera Drive poseren we bij het bekende bord waarna we via typerende, met aan weerszijde van de straat hoge palmbomen, Beverly Hills inrijden. De slanke palmbomen zijn super hoog en super slank.

We parkeren de auto aan de North Santa Monica Boulevard vanwaar we even naar het parkje lopen en daarna de Rodeo Drive in wandelen. Dit is dus de Champ d’Elysee van LA. Peperdure winkels waar wij niet verder dan de etalage komen. We zij dus snel uit geshopt. Het is er ook rustig, weinig echte shoppers zijn op pad.

Rodeo Drive

We gaan nog even naar het postkantoor, waar ik een Califonian nummerplaat op de post doe, lopen nog langs het stadskantoor en gaan we weer terug naar de auto.

The Original Farmers Marked

Voor de lunch gaan we dan toch maar een gewonere buurt opzoeken en dat vinden we bij de Farmer’s Marked Hal. Sinds de jaren 30 uit de vorige eeuw worden hier allerlei producten verhandeld.

Nu is de markt ook deels op toerisme gericht waar je in een soort Food Court voor een prikkie kennis kunt maken met allerlei soorten keukens. Ik hou daar wel van omdat we met eten toch allemaal onze eigen voorkeuren hebben. Wij bestellen dus 2x Italiaans, 1x Chinees en 1x gewoon een sandwich en zitten dan allemaal aan dezelfde tafel. In het winkelcentrum wat er tegenaan zit rijdt nog een oude tram zoals je die ook in pretparken zit, erg leuk.

De temperatuur is inmiddels de 30 graden gepasseerd.

Hollywood

We parkeren midden in Hollywood in een parkeergarage. Zo ééntje waar je de sleutel af moet geven en waar ze dan vervolgens de auto’s bumper aan bumper zetten. We weten dan in ieder geval zeker dat er ook toezicht is. Ingang hier. We lopen de garage uit en als we om de hoek gaan liggen daar ook meteen de sterren met de namen. We staan eigenlijk al tegenover het Chinese Theatre.  Het Chinese Theatre is ‘the place to be’ en dan heb je het bijna gehad zou ik zeggen. In dit theater werden van 1944 tot 1946 de Oscars uitgereikt. Nu gebeurd dat in het Dolby Theater wat er achter ligt. Bij het Chinese Theatre vinden we de beroemde hand- en voetafdrukken van veel bekende acteurs en actrices maar ook de poten van Donald Duck.

Ook is het wel leuk om langs de sterren te wandelen en te kijken welke beroemdheden er ‘liggen’. Natuurlijk loopt er weer van alles en nog wat over straat. Entertainment, verklede mensen, hordes toeristen en verkeer. Dat is dan weer een dingetjes wat ze hier niet snappen. Hoe gezellig zou deze straat zijn als het gewoon een voetgangerszone zou zijn. We duiken nog even het gigantische Hard Rock Cafe in wat gewoon een groot restaurant is en weinig kroeg is op dit tijdstip van de dag.

Hierna kopen we nog een klein Oscar beeldje en gaan we naar de auto en vervolgen onze weg naar het Hollywood Sign voor de selfies. En ja, er bevindt zich hier aan de Mulholland Drive een officieel viewpoint maar je kunt natuurlijk dichterbij komen. Dus reden wij de North Beachwood Drive in met mooi uitzicht op de sign en als je die maar volgt tot aan de Deronda Drive en alle bordjes negeert dan is er op het eind een poortje die je naar de beste plek brengt; hier. Ik blijf voor de zekerheid maar bij de auto voor het geval de parkeerwachter langs komt en na 20 minuten rijden we weer weg.

Griffith Obsavatory

Een prachtige plek om de dag af te sluiten en de zonsondergang te aanschouwen is de Griffith Observatory.  Griffith Observatory is een oude sterrenwacht. Kolonel Griffith zorgde er middels zijn erfenis voor dat het observatorium voor bezoekers toegankelijk bleef en een gratis tentoonstellingsruimte heeft. Je kunt via 2 wegen naar boven rijden. Er is boven een parkeerplaats of je parkeert langs de weg. Het is wel pittig betaald parkeren. Bij Griffith Observatory is het druk maar toch is er ruimte genoeg om van het geweldige uitzicht te genieten.

Hier zie je pas hoe groot de stad is en tekent down-town zich mooi af in de ondergaande zon. De lucht kleurt prachtig rood en langzaam neemt de kunstmatige verlichting van de huizen en de auto’s het stadsbeeld in het donker over…

Sunset LA
Sunset LA

Dan stappen we weer in de auto en storten ons in de avondspits op weg naar Lancaster, een stad zo’n 80 km ten oosten van LA.