Halong Bay Cruise | Vietnam

Halong Bay Cruise | Vietnam

Wij bezochten Halong Bay vanuit Hanoi. In de ochtend worden we bij ons hotel opgepikt door een bus en rijden nog bij 2 hotels langs om nog wat medereizigers op te halen en gaan dan op weg richting Halong Bay. Een rit van zo’n 2 uur over goede wegen.

Video Halong bay – Vietnam

Toeristenmagneet Halong Bay

Via het hotel hadden we bij Cozy Cruise een 2 day 1 one night cruise geboekt voor 300 euro voor 2 personen. We zijn benieuwd, Halong Bay is erg mooi maar we weten ook dat het een grote toeristenmagneet is. We verwachten niet op verlaten stranden uit te komen. Eveneens staat Halong Bay ook niet bekend om de strakke blauwe luchten.

Tourist stop – Legend Pearl

Na een dikke 2 uur rijden over de goede snelweg maken we een eerste “tourist stop” bij Legend Pearl. Halong Bay staat bekend om de parelkweek en daaromheen moeten de parels ook verkocht worden. Tijdens de stop kun je kennis maken met hoe de parels gekweekt worden en kun je ze natuurlijk kopen. Het is niet bepaald authentiek allemaal maar echt een gestroomlijnde toeristenhandel. Veel bussen maken dezelfde stop.

Legend Pearl – Halong Bay

Inschepen

We kopen een bak koffie en gaan weer de bus in voor het laatste stukje naar het Tuan Chau Island te bereiken via een brug. Op de kade worden we gedropt, hier liggen de boten te wachten op de nieuwe lading toeristen, maar dan moet eerst de vorige lading eraf en de bedden verschoond worden. Uiteindelijk mogen we aan boord, onze groep bestaat uit 16 personen.

Op de kade

Eenmaal aan boord is het leuk en gezellig. We varen uit en genieten van het mooie uitzicht. Samen met onze boot vertrekken er meer boten. De eerste kartsteenrotsen doen zich al snel aan. Het is echt mooi en indrukwekkend, zelfs bij het grijze weer dat we hadden. Telkens weer verschijnen er weer mooie rotspartijen.

Sung Sot (Surprise) Cave – Halong Bay

Grauwe luchten… richting Sug Sot

Bijna alle eilanden zijn onbewoond en niet toegankelijk. Op deze manier kan er ook niets verpest worden. Er zijn een aantal plekken, eilanden en baaien waar de boten mogen aanmeren en voor anker mogen gaan. Wij doen dit na een dikke 13 kilometer varen bij het eilandje met de Sung Sot (Surprise) Cave.

Sung Sot (Surprise) Cave
Aankomst bij Sung Sot (Surprise) Cave

Hier gaan we van boord om de mooie grootste grot van Halong Bay te bezoeken. Hiervoor moeten we 25 meter klimmen over trappen, dat is natuurlijk allemaal prima te doen. De grot is groot met stalactieten. Er is een soort circuit gemaakt om de toeristenstroom feilloos door het grottencomplex te loodsen.

Sung Sot (Surprise) Cave
Sung Sot (Surprise) Cave

Ti Top Island – Halong Bay

Terug op de boot varen we een stukje terug naar Ti Top Eiland. Hier is een kunstmatig strandje aangelegd waar je lekker kun zwemmen. De echte sportieveling kan hier hier de berg beklimmen en pagode op de top van het eiland bezoeken. Hele hordes sjouwen naar boven, dat vonden wij te druk en dus bleven we beneden en pakten we de drone om de pagode op een luie manier vast te leggen.

Ti Top Island - Halong Bay
Ti Top Island – Halong Bay

Natuurlijk maak ik ook meteen leuke plaatjes van de baai zelf.

Na mijn zwemavontuur gaan we weer naar de boot alwaar we in de baai voor anker gaan samen met nog een tiental andere boten. Hier overnachten we. We krijgen een workshop loempia’s / shrimrolls draaien, erg leuk, eenvoudig en lekker. De pils smaakt prima en de maaltijd die we voorgeschoteld krijgen is we uitbundig.

Workshop shrimrolls draaien

We sluiten de avond af met hilarische karaoke. Heerlijk om iedereen uit zijn dak te zien gaan al dan niet heel erg vals…

De volgende ochtend…

Parelfarm en kanoën in Halong Bay

Na ons ontbijt wordt het anker gelicht en varen naar de achterzijde van het eiland waar wij gisteren de grote grot bezochten. Hier is een mooie baai met een parelfarm. Het lijkt een beetje op een toeristen fuik want waar vindt je anders ook een grote parelshop midden op het water.

De parelfarm op het water

Efin, ondanks de lichte regen pakken wij een kano een gaan gewoon een stuk kanoën in de baai. Eenmaal op het water is het droog en wordt het water mooi glad, het blijft wel bewolkt.

Kanoën in Halong Bay
Kanoën in Halong Bay

Na onze kano avonturen varen we weer terug naar het vast land waar de bus klaar staat om ons terug naar Hanoi te brengen.

Halong Bay Vietnam
Halong Bay

Meer Vietnam:

Cuc Phuong NPTrang AnHalong BayBan Gioc waterval en Ba Be meHanoi