Reisverslag Midden en West Ierland

Reisverslag Midden en West Ierland

Onderstaand het reisverslag van mijn eerste reis naar Midden en West Ierland uit 2005. Natuurlijk wil je dan ook meteen alle highlights zien maar dat lukt toch niet in een paar dagen tijd. Niet gek dus dat ik nog vier terug ben geweest naar dit mooie eiland. Ik was al fan van de Ierse muziek ben ben nu zeker ook fan van het Ierse volk en het mooie eiland.

De reis vond plaats in 2005, de tijd dat de low-budget flights opkwamen, de digitale camera in de kinderschoenen stond en de smartphone nog moesten worden uitgevonden.

Ierland2005_009
Doo Lough – Murrisk

We vlogen op Shannon Airport en van daaruit ging ik de route uitstippelen. Vijf dagen reizen vereist een beetje planning als je wat wilt zien dus heb ik een heel programma verzonnen. Nu hopen dat het weer niet teveel roet in het eten gooit.

Route roadtrip ierland midden en west
De route

We starten dus vanaf Shannon Airport, overnachten 2 nachten in Galway. Galway is een leuke studentenstad en ligt centraal tussen de Burren en Connemara in. De landschappelijk erg mooie streken. Dan steken we het land over en pakken nog 2 overnachtingen in Dublin. De weersvoorspellingen waren helaas niet geweldig dus gaan we gewapend met een goed regenpak op pad.