Wereldreis Intro

Wereldreis Intro

Reisverslag van mijn wereldreis uit het dagboek.

Na mijn studie aan de HTS in Den Bosch hadden ik en mijn maat Ton van Es  (Ton & Ton) uit Utrecht nog geen zin om te gaan werken en wilden we onze reiservaring tijdens onze stage in het Caribische gebied nog een dunnetjes overdoen in de vorm van een heuse wereldreis. Dus naar het westen vertrekken en vanuit het oosten thuis komen.

Maar eerst geld verdienen

Met wat mazzel kon een maand of 3 aan het tropisch klimaat wennen door mijn zakcentjes in het zwembad van Heijderbos Center Parcs te “verdienen” als badmeester. Door veel uren te werken had ik na een maand of drie voldoende poen verdiend om mijn rugzak te pakken, eentje van de rommelmarkt voor fl2,50.

panorama_iguazu1

Reisschema

We starten onze reis in Argentinië, via Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili,  Bolivia komen we weer terug in Buenos Aires. Van hieruit gaat het na 6 weken via het zuidelijkste punt van Zuid Amerika, Patagonië, Rio Gallegos naar New Zealand (3 maanden). Dan Nouvelle Caledonië (1 wk), Australië (6 wkn), Indonesië (3 wkn) Singapore en naar huis…

wereldreis_kaart

Kosten wereldreis

In de 7 maanden hebben we ongeveer fl 10.000 uitgegeven incl. ticket en verzekering. We zijn de nodige kilootjes af gevallen (Ton van Es na 3 weken al 20 kilo minder maar daar zat dan ook genoeg aan). We hebben in het totaal 70.000 kilometer afgelegd waarvan zo’n 25.000 over land.

Helaas vond de reis plaats voor het digitale tijdperk waardoor het aantal foto’s beperkt is en zijn in gescand. Ik heb hier en daar ook wat “gejatte” foto’s er tussen zitten om toch het beeld bij het verhaal te voegen.

Het volgende verhaal komt uit mijn dagboek.

We starten dus in Zuid Amerika: lees HIER het verslag.