7-daagse Roadtrip West Amerika

7-daagse Roadtrip West Amerika

Las Vegas, Valley of Fire

Zondag 14 oktober

De volgende ochtend zijn we vanwege het tijdsverschil ook weer vroeg wakker. Het is al zonnig en we besluiten eerst naar het “Fabulous Las Vegas” bord te rijden.

We maken wat ludieke foto’s en ik word ‘en passant’ gevraagd even te getuigen bij een huwelijk.

“Oke, dat doe ik wel!”

Valley of Fire State Park

Hierna rijden we naar de autobaan en vervolgen onze route naar het Valley of Fire State Park, 80 kilometer naar het noorden. We krijgen meteen een goede eerste indruk van de wegen en het land. We stoppen bij een tankstation voor wat inkopen en rijden dan het park in. Het weer is heerlijk en de zon kleurt de rode rotsen fel op.

We zijn niet van plan hele wandelingen te maken maar stoppen toch hier en daar voor een klein rondje. Aan het einde van de weg door het park lopen we even de White Domes Trail van ongeveer een anderhalve kilometer.

rotstekeningen valley of fire
De petrogliefen van Atlatl

Op de terugweg stoppen nog bij Atlatl Rock. Hier bevinden zich enkele petrogliefen ofwel rotstekeningen van 4000 jaar oud.

Las Vegas

Daarna rijden we terug naar Las Vegas want wij willen natuurlijk de stad gaan verkennen. Eerst lopen we richting het zuiden en komen uit bij het Hardrock Cafe waar ik een t-shirt koop en bezoeken een 4 verdiepingen tellende M&M store, je verzint het niet! We eten even bij Denny’s, een keten met veel, goed maar ook vettig eten.

We lopen daarna naar Hotel New York met achtbaan en Vrijheidsbeeld en daarna het Excalibur Hotel door en komen uit bij Luxor. Allemaal hetzelfde, groot grootser; winkelcentrum en een casino eronder.

Dan weer terug naar het noorden met nog meer van hetzelfde. Een hoog pretparkgehalte met nagebouwde steden als Parijs en Rome. Meest bijzonder was wel de Venetian waar onder een kunstmatige hemel de gondeltjes af en aan varen onder het gezang van Italiaanse live muziek. Allemaal nep en kitscherig maar de Amerikaan waant zich toch helemaal in Italië.