Panorama Wandeling Männlichen – Kleine Scheidegg

Panorama Wandeling Männlichen – Kleine Scheidegg

Heb je geen zin in een zware bergwandeling maar wil je wel intens genieten van de Alpenreuzen van Berner Oberland dan is deze panorama wandeling van Männlichen naar de Kleine Scheidegg een aanrader.

Mannlichen Scheidegg
Grindelwald met links de Wetterhorn

Met de tandradbaan naar Wengen

Station Lauterbrunnen

Wij verbleven in Lauterbrunnen 800+ dus gingen we van daaruit eerst met de tandradbaan naar Wengen op 1275+. Dat is natuurlijk een leuke beleving met een prachtig uitzicht over Lauterbrunnen.

Lauterbrunnen
Uitzicht op Lauterbrunnen vanuit de tandradbaan

Männlichen

Wengen is een echt vakantiedorp. Hier stapten we over op de gondellift naar het Männlichen bergtation op 2222+. Je bevindt je hier in een skisgebied.

Bergstation Männlichen
Bergstation Männlichen met op de achtergrond de Eiger

Er staan hier diverse grote gebouwen die voornamelijk op de wintersport gericht zijn. Mocht je kinderen op pad zijn dan is er wel een leuke speeltuin aanwezig met een grote klim-koe.

Het uitzicht is hier 360 graden prachtig. We lopen eerst een stukje noordelijk en beklimmen dik 120 meter omhoog naar de daadwerkelijke top van de Männlichen op 2342+. Natuurlijk nog mooier uitzicht… maar er komen ook onweerswolken aan drijven.

panorama Männlichen Scheidegg
Uitzicht vanaf de Männlichen richting Eiger – Jungfrau

Het panoramapad

We draaien om en lopen weer naar het bergstation, springen even op de trampoline waarna we het pad naar de Kleine Scheidegg volgen. Links van ons ligt beneden in het dal Grindelwald met de prachtige Wetterhorn op de achtergrond. Deze berg stond altijd op mijn kleurdoos afgebeeld.

panorama Wandeling Männlichen Scheidegg
Panorama

Het pad blijft relaxt op en af gaan zonder noemenswaardige klim. Loop je van noord naar zuid dan kijk je gedurende het lopen prachtig tegen de beroemde Eiger Nordwand aan. Je voelt je nietig klein als je je bedenkt dat je al op 2km hoogte zit en de bergen tot 4km hoog zijn.

panoramapad Kleine Scheidegg
Het panoramapad richting de Kleine Scheidegg

We hebben de pas er goed in vanwege het dreigende weer en na een klein uurtje naderen we Restaurant Eigernordwand. Ook hier weer fantastisch uitzicht op de Eiger noordwand en de Jungfrau.

De Kleine Scheidegg

We dalen verder af tot we bij de Kleine Scheidegg uitkomen. Hier kun met de Jungfraubahn naar het hoogste station van Europa, de Jungfraujoch op 3454+. Vanuit Station Kleine Scheidegg kun je met de trein afdalen naar Grindelwald en naar Lauterbunnen.

Kleine Scheidegg

Bij goed weer hadden we nog de noordelijk gelegen Lauberhorn 2396+ beklommen en even het Fallbodenhubel meertje aangedaan maar dat zat er niet in. Het was nog droog maar hoe lang dan?

Station Kleine Scheidegg
Station Kleine Scheidegg 2061+

We namen dus de trein terug naar het dal, onderweg regende het en terug bij de tent bleek er toch aardig wat regen gevallen te zijn. Ondertussen was het wel weer droog.

Download hier de route:

Route Männlichen – Kleine Scheidegg GPX (570 downloads )

Morgen de Schilthorn op.

Meer Zwitserland: