Aruba top 10

Aruba top 10

Aruba top 10

Op zoek naar mooie stranden en bijzondere plekken op Aruba? Check dan hier mijn favoriete Aruba top 10.

De zomer van 2021 werd geteisterd door corona met allerlei beperkingen om te reizen dus besloten we maar onze vakantie buiten Europa te vieren en eens een verzorgde reis te boeken naar Aruba, immers Aruba is “One Happy Island” !

Aruba number plate
One Happy Island !

Hieronder mijn Aruba top 10 van noord naar zuid.

1. Tres Trapi, Arashi en Westpunt

Onze eerste trip op het eiland ging via de oostkust vanaf Palm Beach omhoog naar de Westpunt. Een leuke top trip. Onze eerste stop was Tres Trapi, via een trapje in de rotskust kun je het water in en die hoort in de top 10.

Tres Trapi
Tres Trapi

Daarna bezochten we Arashi Beach. Een mooi strand en tijdens snorkelen zag ik mooie tropische vissen. Bij Arashi Beach Shack kun je eten en drinken scoren.

Arashi Beach

Wij vervolgden onze route naar het ruige Boca Westpunt met de Californian Lighthouse als mooi uitzichtpunt.

Californian Lighthouse

2. Palm Beach

"<yoastmark

Palm Beach is het decadente stuk strand vol met resorts van grote ketens als Hilton, Marriott en Ritz Carlton. Het barst er van de Amerikanen. Het strand is prachtig en vol met palmbomen. Een wandeling langs het strand is mooi, zowel de waterkant als ook het pad langs de resorts. Wat sowieso prachtig is, is dat het strand ook gewoon voor iedereen toegankelijk is dus voor mij een plek in de Aruba top 10.

Palm Beach Aruba

Een andere bezienswaardigheid is de J.E. Irausquin Boulevard achter de resorts vol met winkeltjes en restaurants. Het gaf mij een beetje het Vegas strip gevoel.

"<yoastmark

3. Butterfly Farm

De malachietvlinder (Siproeta stelenes)

Een bezoek aan de Butterfly Farm is erg mooi en leerzaam. Meer dan 50 soorten vlinders dartelen rond in de voulière tussen de prachtige plantengroei. Een duidelijke uitleg door een gids over het wel en wee van de vlinders behoord bij het bezoek.

The Butterfly Farm Aruba
De Butterfly Farm

4. Westkust

Natural Bridge Aruba

Eén ieder die Aruba bezoekt moet even naar de Westkust rijden. Veel toeristen doen dat op quads of jeeps maar of een aantal plekken is deze ook per auto te bereiken zoals Alta Vista Chapel, de Bushiribana Ruines en de Natural Bridge.

Rood Anker Aruba
Red Anchor Aruba
Boca Prins aruba
Boca Prins

Ook via het Arikok N.P. is de Westkust per auto te bereiken en kun je doorrijden langs de Vader Piet Windfarm naar de zuidpunt.

Windmolens Aruba
Vader Piet Windfarm
De Mundi

5. Divi tree, Eagle Beach

top 10 Divi Tree Eagle Beach Aruba
Divi Tree Eagle Beach Aruba

Aan de noordzijde van Eagle Beach vind je de beroemde Divi Tree. Het strand is mooi en er staan nog meer mooie bomen.

6. Mangel Halto

top 10 Mangrove Aruba
Mangel Halto

Zwemmen in de mangrove, een uniek stuk natuur met mangrove en wit strand afgewisseld met een steile rotskust. Ik zou zeggen, beschermen dit mooie gebied, maar overal liggen mensen onder de struiken en is het koraal al lang verdwenen.

7. Arikok National Park

Arikok National Park

Wat wel beschermd is, is de natuur van het Nationale Park Arikok vernoemd naar de plantagehouder Ari Kok. Hier kun je diverse wandelingen maken in de Mundi tussen de cactussen en dorre struiken met vele hagedissen.

8. Charley’s Bar

Charley's Bar Aruba
Charley’s Bar

Een plek waar je uren naar de muren kunt staren is in Charley’s Bar. Z’n beetje één van de oudste authentieke kroegen op Aruba in een niet al te beste buurt in San Nicolas. De kroeg wordt sinds 1915 uitgebaat door nu al de derde generatie Charley, met als oorsprong Weert. Charley’s Bar is volgestouwd met de meest merkwaardige objecten, van vele nummerplaten, bankbiljetten tot KLM huisjes. De lockdown tijdens de coronacrisis had zo ook zijn voordelen want dit gaf Charley de tijd eens alles eens grondig af te stoffen.

Charley’s Bar

9. Baby Beach

Baby Beach

Wil je in een heerlijke ondiepe baai zwemmen ga dan naar Baby Beach. Aan de zijkanten zijn goede snorkel mogelijkheden. Ik zwom oog in oog met een barracuda maar ook schildpadden worden er gezien. Er zijn  restaurantjes met heerlijke namen als Big Mama Grill en Lost Paradise Beach Bar. Ook is er een infinity pool bij Rum Reef.

10. De Arubanen

De belangrijkste redenen dat bezoekers hier ieder jaar terug komen moet wel de vriendelijke Arubaan zijn. De vele Arubanen die wij spraken waren allen even gastvrij en hadden een brede lach. Ook kunnen zo’n beetje alle Arubanen goed Nederlands en zodra de menukaart in Arubaanse Florijnen staat weet je zeker dat je op een goede plek bent.

Monique en Charley in Charley’s Bar

Nog even dit:

Aruba, One Happy Island?

De ene reiziger zweert bij Aruba en komt er het liefst 3x per jaar terug, de andere reiziger heeft het na één vakantie wel gezien. Ga je voor bezienswaardigheden dan zul je tot de tweede groep behoren en hou je van zon, strand en vertier dan verwacht ik eerder dat je tot de eerste groep behoord. Ik hoor in ieder geval bij de tweede groep en vroeg me veelvuldig of in hoeverre Aruba er goed aan heeft gedaan zoveel resorts te bouwen en cruiseschepen binnen te harken. Het is goed voor de werkgelegenheid maar voor de rest draait alles nu vooral om de US$$$s.

Meer Noord en Midden Amerika: