Verlaten stranden van St. Tropez

Verlaten stranden van St. Tropez

Op zoek naar verlaten stranden van St.Tropez.

“Er zijn nog genoeg rustige en prachtige stranden te vinden in een hele mooie omgeving.”

cap taillat
Cap Taillat

Tja, wie ooit in St. Tropez is geweest, denkt natuurlijk meteen aan de glitter en glamour van de rijke lui die daar vertoeven, maar ook aan de drukte van de vele toeristen. Of aan Louis de Funes die jacht maakt op de nudisten. Op het drukke zuidelijk gelegen Plage Pampelonne is het tussen de Ferrari’s en Bentley’s ook al niet veel beter. Waar kun je hier nu nog een rustig plekje op het strand vinden?

Ramatuelle is het sleutelwoord

Wij hebben er de verlaten bounty stranden gevonden en niet eens zo heel ver van de drukte verwijderd. Ramatuelle is het sleutelwoord van de regio. De kust ten zuiden van Ramatuelle is prachtig en niet druk. Bijzonder mooi is het strand van Plage Escalet maar was net iets te druk en met iets te veel keien. Een dag later; erg kindvriendelijk blijkt het strand van Gigaro maar dan zit je nog steeds met je rug naar een weg met verkeer. Dat was dus ook nog niet het bounty strand wat wij zochten.

Kustwandelpad Sentier de Littoral

Toch moesten er ergens tussen deze twee plaatsen nog meer mooie stranden liggen, en wel te bereiken via het kustwandelpad Sentier de Littoral. Via Gigaro zijn we dus oostelijk gaan wandelen en verhip, daar doemde de eerste kleine baaitjes al op. Paradijselijk schoon maar… maar nog geen fijn wit zand. Dan maar iets verder wandelen; het pad is prachtig en de begroeiing fascinerend. We komen aan bij het grotere Plage du Brouis. Dit is zeker een erg mooi strand, slecht een tiental bezoekers maar nog steeds iets te veel keien.

tropez101
tropez102
SONY DSC
SONY DSC
tropez03
tropez04
tropez05
tropez06
tropez12
tropez11
SONY DSC
tropez09
tropez08
tropez07
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Nieuwe poging: bij zo’n 34 graden wandelden we vanuit Escalet over de Sentier in westelijke richting en meteen al is het uitzicht heel fraai. Het water is kraakhelder en de begroeiing schraal maar mooi. Hele mooie intieme baaien passeren wij en de cactusbegroeiing krijgt de overhand.

Cap Taillat

Maar wij willen verder, op naar het schiereiland Cap Taillat. Na 2km vinden wij uiteindelijk ons paradijs. Het prachtige zandstrand vormt de schakel tussen het vasteland en het eiland. Kraakhelder water, rust en… dat bootje dat voor 2 euro blikjes drank en ijsjes aanbiedt. Zeker zo handig als je 2 km moet lopen. De snorkel gaat op en we maken een kleine wandeling naar de top. Het geluid van de krekels overstemt alles. We lopen nog even naar het iets verderop gelegen Plage Briande.

Kortom, St. Tropez staat niet alleen voor drukte maar wie een beetje zoekt vindt echt wel de paradijsjes.