7-daagse Roadtrip West Amerika

7-daagse Roadtrip West Amerika

Woensdag 17 oktober 2018

Palm Hotel Santa Monica

De volgende ochtend slapen we wat langer en aangezien het ontbijt in het hotel bestaat uit koffie en een bus met koekjes gaan we eerst maar eens op zoek naar een adresje voor ontbijt. Helaas kom je in Amerika al snel terecht bij hamburgerachtige tenten die ook iets in ontbijtjes doen. Het werd dus Jack in the Box.

Hotels: over het algemeen zijn de (m-)hotels die we we hebben wat kneuterig en verouderd. We nemen ook niet de dure dus de link met kwaliteit is snel te leggen.

Type B (ge-aard)
De deurknop+slot

Sommige dingen zijn ook echt waardeloos voor Amerikaanse begrippen zoals de stopcontacten en deurklinken. Het mag duidelijk zijn dat je een adapter nodig hebt. Type A is zonder aarde en werkt ook alhoewel de Europese kwaliteit beter is. Ze willen er wel eens uitvallen.

Malibu

We skippen ons bezoek aan downtown LA. Dit zou teveel ten kosten gaan van ons middagje aan de kust. We rijden vandaag eerst even naar Malibu; een ritje van ongeveer 20km langs de kust op. Hier wonen dus vele rijke mensjes in een villa tegen de heuvel of aan het strand. Heel veel valt er niet te beleven maar die rust doet ook wel wat. De zon schijnt overmatig en we genieten volop als we de Pier op wandelen.


De houten pier dateert uit 1905 en is gebouwd als een soort haven. Op deze manier konden grotere schepen aanleggen en hun vracht laden en lossen. Heden ten dage is de  Pier bevolkt door vissers, meeuwen en wat toeristen. Op de kop staat een restaurantje en een souvenirwinkeltje.

malibu pier

Vanaf de Pier kunnen we ook de verrichtingen van de surfers aanschouwen. Helaas hebben ze last van weinig golfslag. De zee is hier niet heel aantrekkelijk om te zwemmen. Door de koude stroming stroming blijft het water fris en hebben de surfers wetssuites aan.

Santa Monica

Na ons bezoekje Malibu gaan we terug naar Santa Monica. Santa Monica is een stad met bijna 100.000 inwoners en zo’n beetje door Los Angeles omsingeld. We parkeren op de grote parkeerplaats op het strand bij de beroemde pier en direct staat er een zwerver bij de auto. Ik biedt hem een banaan aan maar daar hij geen zin in, jammer dan.

Deze pier is in 1909 gebouwd ten behoeve van de rioolbuizen die de zee in liepen. Direct ernaast is later nog een pier gebouwd met een pretpark. De 2 pieren zijn nu samen gevoegd.

We lopen natuurlijk meteen de pier op. Het barst er direct van de hordes toeristen. Eigenlijk valt er gewoon niets te zien behalve dan mensen kijken. In alle soorten en maten maar wederom vooral ook veel zwervers. Er staan wat straatmuzikanten en artiesten hun kunstjes te vertonen. Uiteraard maken we even een foto bij het “End of Route 66” bord.

Op de pier staan wat kermisattracties zoals een reuzenrad en een achtbaantje maar gezien de drukte (nee dus) zal een ritje wel peperduur zijn. Ik koop een pet tegen de felle zon en een tube zonnebrandcrème. Erg fijn hier dat men producten prijst exclusief belasting. Net zoiets als alles afprijzen zonder BTW.

We sjouwen de pier af en huren voor 20$ p.p. een fiets voor de rest van de middag. Op het strand ligt namelijk een heerlijk fietspad en bij dit zonnig weer is dat natuurlijk de beste manier om de boel te ontdekken. We fietsen dus richting Venice.

Venice Beach

De boulevard van Venice Beach is veel levendiger. Je fiets tussen palmen en strand door, langs sportveldjes, een skatebaan, marktkraampjes, parkeerplaatsen, heel veel zwervers, fitness toestellen en uiteindelijk kom je in het hartje van Venice. Eén van de populairste stranden van Californië. De plek waar Jim Morisson de Doors oprichtte, het centrum van de Californian Dream, hippie, cannabis en peace cultuur. Hier barst het van de activiteit op straat en zijn er heel veel winkeltjes.

Een paar straten verder in het achterland waan je je eigenlijk een beetje in  Giethoorn. Er zijn allerlei kanaaltjes aangelegd met smalle bruggetjes; vandaar dus de naam Venice. We eten een dikke sandwich waarna we weer terug fietsen naar Santa Monica en onze fietsen weer inleveren.

Tijd voor de 3th Street van Santa Monica. Een winkelcentrum gevolgd door een lange winkelstraat met wat leuke zijstraten.

3th Street Santa Monica

Hier shoppen we nog wat waarna we nog snel naar de Ocean Avenue lopen om de prachtige zonsondergang te aanschouwen. De hele lucht keur oranje.

Ocean Boulevard