Dune du Pilat en omgeving Biscarrosse

Dune du Pilat en omgeving Biscarrosse

In juli 2022 verbleven we op de grote camping Campéole Plage Sud bij de badplaats Biscarrosse Plage. Een omgeving bomvol natuurlijke sparrenbossen gelegen in een indrukwekkend duinengebied aan de Atlantische kust in de Golf van Biskaje.

Dune du Pilat

Biscarrosse Plage

Het strand van Biscarrosse Plage bij eb

Biscarrosse Plage zelf is niet heel bijzonder maar wel gezellig in het hoofdseizoen. Er staan een aantal mooie statige gebouwen die me erg Engels aandoen maar verder is het fantasieloos. Er is niet echt een boulevard, de populaire winkelstraat ligt haaks op de kustlijn. Het was er in juli 2022 gezellig druk, iedere avond markt, veel kroegen en restaurants; kortom een bruisend het stadje.

Biscarrosse in de avond

De zee gaat op en af met het getij en heeft een pittige golfslag bij vloed. heerlijk om te zwemmen als je niet bang bent en het niet te druk is. Er is een stuk strand voor de surfers gereserveerd. Verder was er een merkwaardige teletubbie- achtige heuvel die ik maar tot Heksenheuvel heb genoemd in googlemaps: Collina de Sorcière. Het blijkt te werken gezien de vele views.

So far Biscarrosse.

Étang de Cazaux et de Sanguinet, een kindvriendelijk strand

Volg je de D305 richting het Aquapark dan kom je uit bij een binnenmeer, Étang de Cazaux et de Sanguinet. Hier kun je letterlijk honderden meters door zacht zand het water in kunt lopen en er is geen golfslag. Het water is veel minder zout. Heerlijk om relaxt te zwemmen.

Étang de Cazaux et de Sanguinet

Dune du Pilat

Reden dat wij deze hoek van Frankrijk bezochten is dat we graag eens de hoogste duinen van Frankrijk wilde beklimmen. De duinen hier zijn ruim honderd meter hoog. Ook wilde we graag een bezoek aan Bordeaux brengen. Lees HIER het verslag van Bordeaux.

Trap omhoog

Het was een snikhete week dus gingen we redelijk op tijd naar de duinen. Er was voldoende parkeergelegenheid aan de noordzijde waar de duinen het hoogste zijn. Door het losse zand flodderen we naar de voet van de hoge duin waar heden ten dagen gelukkig een trap aangelegd is, anders zou het loodzwaar zijn om boven te komen. We stappen dus gemakkelijk naar boven waar het uitzicht fantastische is. Aan de ene zijde bos bos en bos en aan de andere zijde een grote zandbank en de zee.

Dune du Pilat
Boven op de Dune du Pilat

Je kunt afdalen naar de zee maar er ligt aan deze zijde geen trap omhoog. Gezien de hitte laten we dat maar even. Wij lopen wat in zuidelijke richting waarna we aan de achterzijde over de flank van de duin schuin weer afdalen terug naar de parkeerplaats waar ze een aantal toeristische kraampjes/huisjes aan het bouwen zijn.

Afdalen

Video

Bosbrand

Na ons bezoek rijden we terug naar Biscarrosse waar we lekker op het strand neerstrijken. Aan de noordzijde zien we echter een steeds dikker wordende rookwolk opstijgen. Er is na ons bezoek door een defect aan een auto een bosbrand uitgebroken die 2 weken lang heeft voort geduurd. Na 2 dagen stond de camping blauw van de rook, as lag op de tent en de zon was verdwenen achter de wolken. Tijd om verder te reizen richting de Pyreneeën.

Dikke rook door bosbrand

Meer Frankrijk