Reisverslag Midden en West Ierland

Reisverslag Midden en West Ierland

Dag 4 – Howth en Dublin

Na onze welverdiende nachtrust staan we vol goede moet op. Werken ons ontbijtje weg en begeven ons te voet naar het station van Howth. Howth is een schiereiland maar met een aantal welgestelden (waaronder The Edge van U2) zich gevestigd hebben en dat kan niet zonder een grote golfbaan. We komen onder in de haven uit waar het altijd wel leuk is om èffe rond te neuzen.

Daarna pakken we de trein richting centrum. Ons eerste doel is de oude studio van U2. En maar lopen en maar zoeken, blijkt dat ze het hele spul hebben afgebroken. Dat was dus en domper van een paar kilometer. Wat op viel was het enorme woud aan bouwkranen in het havengebied. Ja, Dublin is in trek. Veel buitenlanders vestigen er zich en de stad puilt uit zijn voegen.

Je kunt over zo’n stad een boel vertellen, de één ervaart het zus, de ander zo. Wij vonden het in ieder geval tegen vallen. Erg druk, zoeken naar iets moois. De gezellige pubs puilen uit. Ga zo maar door. Misschien wrong time wrong place. We hebben in ieder geval wel een geweldige U2 cover gehoord.

De laatste dag kachelen we nog wat rond ten zuiden van Dublin, bezoeken nog een kasteeltje maar daarna moeten we toch echt richting airport. En ook daar is het druk.

Meer Ierland: