Reisverslag Midden en West Ierland

Reisverslag Midden en West Ierland

Dag 1 – Burren en de Cliffs of Moher

Ierland2005_005Na een voorspoedige vlucht landen we rond de middag op Shannon Airport. Het is rustig droog weer. Na onze bagage van de band te hebben getrokken snellen we ons naar de Hertz balie voor de auto. We krijgen een splinternieuw Opeltje mee. Wederom is het effe wennen om links te rijden en we nemen hier en daar dan ook wat stoeprandjes en bermpjes mee.

Ierland2005_002
Route dag 1

Ons einddoel van vandaag is Galway maar dan willen we wel eerst boven aan de Cliffs of Moher hebben gestaan en de Burren doorkruist hebben. Via Ennis rijden we via de R476 door Killinaboy, Kiltenora en Ennistimon naar Lahinch. Wat ons meten opvalt zijn de ongelofelijk velen muurtje opgestapeld van stenen. In Lahinch sjouwen we wat over het brede zandstrand en duiken vervolgens in een pub om onze eerste Cod weg te slaan. Zo’n lekker gebakken visje.

Cliffs of Moher in de regen

Nu onze buik goed gevuld is kunnen we op pad naar de Cliffs of Moher. We willen de klippen bezoeken bij het hoogste punt van 230 meter, waar de O’Briens toren staat. Was het net nog lekker droog, bij de klippen begint het flink te regenen. Of het nu komt door de opstuwing van de lucht of, later blijkt het 1km verderop gewoon droog te zijn. Anyway, we parkeren de auto voor 4 euro naast het visitor center en maken een leuke wandeling.  We worden zeiknat van het regenbak dat weliswaar waterdicht is maar ook heel erg zweterig. Het uitzicht…ach. Opmerkelijk hier zie je ineens bakken vol toeristen. Het visitor center is aardig.

In 2007 bezochten we de Cliffs weer, toen was het wel goed weer.. check > hier <

De Burren, ook in de regen

Dan weer droog in de auto naar de Burren. Een geologisch en botanisch bijzonder gebied.  We nemen de route via de R478 en vlak voor Lisdoornvarna gaan we links de R477 op richting Black Head. Het weer blijft echter somber en nodigt ons niet uit voor een gezellige wandeling. Black head passeren we zonder dat we het echt in de gaten hebben.

Bij Balleyvaughen gaan we weer via de N67 en direct weer links de R480 op de Burren in. Opmerkelijk is dat het dal mooi groen is en eigenlijk de bergtoppen zo kaal zijn. We zien in de verte een grafmonument en slaan dan ergens recht af zodat we na wat geslinger terug zijn op de N67 richting Balleyvaughen.

Het begint langzamerhand te schemeren dus rijden we door naar Galway.

Galway

Galway is een gezellige stad met op goede loopafstand wat pubs. Een bekende is de Galway Quays Bar. Een pub met een prachtig interieur dat ergens uit een kerk komt met veel hout en glas in lood. Natuurlijk is er live muziek, echt tradioneel Irish met zelfs een paar dames die de typische Ierse Riverdance dans doen. Ook erg leuk om te zien is dat iedereen moeiteloos even buiten en peuk gaat roken. Het is buiten op straat zowaar een gezellige bedoeling.