No Image Available

Zeilen is voor watjes

- Anekdotes van een zandhaas op zoek naar Atlantis
 Auteur: Hans van Heesch  ISBN: 9789082022612  Pagina's: 130  Tags: boek |
 Beschrijving:

Anekdotes van een zandhaas op zoek naar Atlantis. Niet ieder mens is tevreden met ‘gewoon’, maar tegenwoordig wordt zelfs ongewoon steeds gewoner. Wat maakt het dat mensen voor extremen kiezen en zich bewust aan ontbering blootstellen? Wat is bijvoorbeeld de lol van het, in bittere koude, uitrijden van de Elfstedentocht of het zwemmend oversteken van Het Kanaal. Wat brengt iemand er toe om alsmaar nieuwe uitdagingen aan te willen gaan. Niet alleen tevreden zijn met lekker joggen maar jezelf pijnigen om de marathon van New York te lopen, de Mount Everest te beklimmen of met de fiets naar Zuid Afrika te rijden. Aangemoedigd door polulaire TV-programma’s als “Expeditie Poolcirkel” volgen steeds meer mensen die drang om de voor hem of haar ultieme uitdaging aan te gaan. Niets is te gek. Voor het lange-afstand-zeilen, is een zelfde masochistisch trekje nodig: de behoefte om af te zien. Zelden ontstaat zo’n behoefte uit het niets. Mensen groeien daar in de loop der jaren naar toe. Ze hebben het lef om als maar de grens te verleggen, of zoals in dit boek beter gezegd de horizon.

Hans van Heesch probeert met dit boek dat proces van het ‘er naar toegroeien’ op een dan eens vrolijke-, dan weer serieuze wijze, soms beschouwend, soms leerzaam, maar altijd vol passie, helder in beeld te krijgen. Dit boek neemt je mee vanaf het kleine jochie dat droomt over bootjes tot en met alle facetten van een daadwerkelijke oceaanomzeiling. Een combinatie van afzien en genieten. Niet puur reisverslagen, maar vooral nadruk leggend op de beleving.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - Zeil-boot

No Image Available Noorderzon * Europa, Zeil-boot Rob Peters
No Image Available De Amazone op * Zuid Amerika, - Historisch Reisverhaal, Zeil-boot William Henry Edwards
No Image Available Boegwater * Europa, Zeil-boot
No Image Available De ongetemde wereld - Historisch Reisverhaal, Zeil-boot Tony Horwitz
No Image Available De reis van bark Europa Zeil-boot Boris Lemereis
No Image Available Scheepsjournaal - Verhalenbundel, Zeil-boot Cees Nooteboom
No Image Available In Nederland: Op reis in een klein koninkrijk * Europa, Nederland, Treinreis, Wandelen / hiken, Zeil-boot Jeroen Vogel
No Image Available Langs wegen van wind en water * Australië/Oceanië, * Azië, Zeil-boot Rinze van der Bij
No Image Available Edelweis onder de vulkaan * Azië, Zeil-boot Jan Boonstra
No Image Available Man in het wild * Azië, * Noord Amerika, * Zuid Amerika, Zeil-boot Jaco Benckhuijsen
 Terug