No Image Available

Vijfentwintig Jaar Later

 Auteur: Frank van Rijn  Pagina's: 303  Tags: afrikaboekFietsen |
 Beschrijving:

Vijfentwintig jaar nadat hij voor het eerst met een fiets een berg opreed, staat de schrijver – nu toegerust met een betere fiets – voor diezelfde berg, de Mont Ventoux. Met moeite klimt hij over het steile weggetje naar de top en kijkt vanaf de Tour de Madeloc, een oude communicatietoren, uit over de Middellandse Zee.

Gezeten aan de voet van de toren komen de herinneringen aan de eerste fietstocht naar boven en verhaalt Frank van Rijn hoe hij langzaam in de ban raakte van het reizen. Na dit inleidende verhaal volgen episodes uit zijn vele wereldreizen. De verhalen beginnen met zijn reis door Afrika, een tocht van Caïro naar Kaapstad vol verrassende gebeurtenissen. Dan volgt een kennismaking met Mexico en de Verenigde Staten en ten slotte Centraal-Amerika.

Frank van Rijn (Den Haag, 21 april 1948) is een Nederlandse wereldfietser en schrijver van reisverhalen. Van Rijn begon in 1969 met zijn eerste fietstocht van 80 kilometer welke hij ieder volgend jaar gestaag opbouwde. Gedurende een periode van 45 jaar fietste hij meer dan een half miljoen kilometer over alle continenten met uitzondering van Antarctica. Zijn fietstochten kunnen vaak maanden duren. Tot en met 2018 werden er 15 boeken van hem uitgebracht waarin zijn reizen centraal staan. Over zijn ervaringen tijdens zijn fietstochten geeft hij regelmatig lezingen.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug