No Image Available

Van de kaart

 Auteur: Alastair Bonnett  Pagina's: 320  Tags: boekverhalenbundel |
 Beschrijving:

De plaatsen die in dit boek zijn verzameld symboliseren onze behoefte om te ontsnappen. Wat te denken van Zjeleznogorsk, de geheime militaire stad in Rusland? De grens van Baarle-Nassau in België-Nederland of de ondergrondse stelsels in New York? Deze behoefte is vandaag de dag groter dan ooit, nu we de meest fantastische vakantiebestemmingen krijgen voorgespiegeld. De magie van de plekken op de aardbol – en in dit boek – zijn geen vakantiebestemmingen, maar de vervreemding van deze plaatsen stilt onze honger naar het fantastische en onverwachte.

Verloren ruimtes, verborgen locaties, niemandslanden, dode steden, enclaves en afgescheiden naties, drijvende eilanden en eilanden van puimsteen en afval, plekken van voorbijgaande aard. In een wereld met Google Earth denk je dat elke plek al ontdekt is, maar Van de kaart bewijst hoe mysterieus onze planeet nog steeds is.

‘Dat is precies waar het in Van de kaart om gaat: de magie van plekken. Onbekende of bekende plekken, verdwenen plekken, het maakt niet uit. Het gaat om de kracht van de naam van een plaats, en de verhalen die achter die naam schuilen. Een boek om bij weg te dromen. Elke reis begint met een naam, een kaart, een verhaal, een gedachte. Dit boek is het begin van je reis.’ Jelle Brandt Corstius

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug