No Image Available

Extreme uitdagingen

- K2, Antarctica, Muztagh Ata
 Auteur: Ronald Naar  ISBN: 9789048854448  Pagina's: 576  Tags: antarcticaboekcentraal aziechinaHimalaya |
 Beschrijving:

Al bijna een halve eeuw beklimt de Nederlandse alpinist en expeditieleider Ronald Naar toppen over de hele wereld en schreef daarover in totaal zo’n veertien boeken, waarvan enkele bestsellers werden. Zo beklom hij in 1995 de beroemde en vooral beruchte berg K2 in het Pakistaanse Karakorum-gebergte en deed daarvan verslag in Geen berg te hoog. Vier later ondernam hij een heel ander soort avontuur door op ski’s en met parasails de ijskap van Antarctica over te steken. Een tocht die na een zorgvuldige voorbereiding toch werd geconfronteerd met talrijke problemen. Dit verhaal over moed en doorzettingsvermogen zette hij te boek in De plaag van de ijswind.

In Extreme Uitdagingen zijn de beide prachtige en soms bloedstollende avonturenromans Geen berg te hoog en De plaag van de ijswind gebundeld. Voor de echte Naar-fans is er bovendien een niet eerder gepubliceerde verhaal aan toegevoegd: Naars Duivelsei-expeditie, waarover De Telegraaf in 2005 nauwgezet verslag deed. Op zoek naar nieuwe uitdagingen ontdekte de inmiddels vijftigjarige Naar een onbeklommen granietzuil in het hart van het Surinaamse regenwoud.

Samen met twee jonge, talentvolle rotsklimmers, een journalist en vier bosnegers trok hij zonder kaarten of moderne navigatie-apparatuur over rivieren en door de jungle, op zoek naar de ultieme prijs voor een alpinist: een berg waar nooit eerder iemand op heeft gestaan. Behalve auteur en fotograaf is Ronald Naar ook een veelgevraagd spreker bij bedrijven en organisaties in binnen- en buitenland, waarbij thema¿s als succesvol teamwork, de noodzaak van continue verandering en innovatie en inspirerend leiderschap centraal
staan.

Behalve auteur en fotograaf was Ronald Naar ook een veelgevraagd spreker bij bedrijven en organisaties in binnen- en buitenland, waarbij thema’s als succesvol teamwork, de noodzaak van continue verandering, innovatie en inspirerend leiderschap centraal staan. Naar overleed op 56-jarige leeftijd tijdens een klim op de Cho Oyu (8201m). Hij werd eerst onwel en overleed even later op ongeveer 6800 meter hoogte.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - * Antarctica

No Image Available Naar De Rand Van De Kaart * Antarctica, * Zuid Amerika Gerrit Jan Zwier
No Image Available Taaier dan een husky * Antarctica, Wandelen / hiken Ranulph Fiennes
No Image Available De Plaag Van De IJswind * Antarctica, Wandelen / hiken Ronald Naar
No Image Available Een IJskoud Avontuur * Antarctica, Wandelen / hiken Catharine Hartley
No Image Available Niemandsland * Antarctica Adwin de Kluyver
No Image Available Antarctica * Antarctica Johan Lambrechts

Other Books By - Ronald Naar

No Image Available De Plaag Van De IJswind * Antarctica, Wandelen / hiken Ronald Naar

About the author

[books_gallery_author author="Ronald Naar"]  Terug