No Image Available

Trekhaak gezocht!

 Auteur: Peter Bijl / Tjerk Ridder   Pagina's: 164  Tags: boek |
 Beschrijving:

Een grensverleggende reis bracht theatermaker Tjerk Ridder van thuisstad Utrecht naar Istanbul. Liftend met een caravan – maar zonder een auto – trok hij door Europa. Keer op keer op zoek naar auto’s met een trekhaak om hem een stukje verder richting Turkije te slepen. En met hem zijn reismaatjes: teckel Dachs en schrijver/journalist Peter Bijl. Centrale motto: Je hebt anderen nodig om verder te komen. In ruim twee maanden tijd lieten 53 chauffeurs hen, na acht landen doorkruist te hebben, uiteindelijk in de Turkse metropool belanden. Trekhaak Gezocht! is een multimediaal reisverhaal dat mensen, culturen en werelden verbindt. Een inspirerend avontuur, dat je ogen doet openen.

Sinds de release in 2011 zijn er meer dan 5000 exemplaren van het Trekhaak Gezocht!-boek verkocht. Op 5 april 2017 verschijnt de eerste druk van de herziene versie. Het speciaal voor de Duitse editie geschreven voorwoord van Herman van Veen is in deze herziene versie voor het eerst in het Nederlands te lezen. Het is een van de vijf nieuwe verhalen die deze editie onderscheidt van de oorspronkelijke versie. Tevens hebben Tjerk en Peter hun boek voor deze editie voorzien van een actueel nawoord. In het boek wordt ook verwezen naar het filmmateriaal van onderweg en de liedjes van de theatervoorstelling. Deze verdieping op de beleving van de reis is online beschikbaar via het YouTube kanaal: Trekhaak Gezocht!

Tjerk Ridder is muzikant en theatermaker uit Utrecht, Peter Bijl journalist en internationaal cultureel verbinder uit Berlijn. ‘Trekhaak Gezocht! – je hebt anderen nodig om verder te komen’ is hun debuut. De succesvolle multimediale theatervoorstelling rondom deze reis was onder meer te zien tijdens festivals De Parade, Noorderzon en Lowlands, alsmede de Wereld Expo in Shanghai.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug