No Image Available

Te voet naar Jeruzalem

 Auteur: Sebastien de Fooz  Pagina's: 256  Tags: azieboekeuropapelgrimWandelen |
 Beschrijving:

Een moderne pelgrim op zoek naar zichzelf Sebastien de Fooz vertrok in 2005 op weg naar Jeruzalem met een bezemsteel in de hand en amper 50 euro op zak. In zes maanden tijd liep hij zesduizend kilometer en doorkruiste hij twaalf landen: via Centraal-Europa en het Midden-Oosten naar Israël en Palestina. Of hij zijn eindbestemming ooit zou bereiken, was vanaf het begin onzeker. Hij liet zich immers leiden door het onverwachte en door de spontane hulp van mensen.

Zijn tocht bracht soms hilarische toestanden mee, soms ergernis, maar vooral ook een andere kijk op drie wereldgodsdiensten: het christendom, het jodendom en de islam. In een tijd waarin conflicten meer en meer blijken te draaien rond religieuze tegenstellingen, zocht de auteur uit of deze drie godsdiensten ons echt tot verschillende mensen maken.

Hij luisterde onderweg naar de uiteenlopende verhalen van talloze mensen. Deze spannende solotocht is echter ook een persoonlijke queeste en toont op indringende wijze hoe persoonlijke angsten overwonnen worden en hoe allerlei maatschappelijke vooroordelen stap voor stap ontkracht worden.

SEBASTIEN DE FOOZ (1973) reisde al naar veertig landen, waar hij verschillende reportages en documentaires maakte. Hij liep vroeger al van Gent naar Santiago de Compostela en van Gent naar Rome. Hij is uitermate geboeid door elke vorm van diep menselijke relaties. Nu leidt hij een dialoogproject tussen Europa en het Midden-Oosten geïnspireerd op zijn pelgrimstocht.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug