No Image Available

Starende beelden op Rapa Nui

 Auteur: Ada Rosman-Kleinjan  Pagina's: 157  Tags: boekboliviachilipaaseilandperuzuid amerika |
 Beschrijving:

Rapa Nui: Op ruim vijf uur vliegen van Chili ligt het meest eenzame eiland ter wereld: Rapa Nui. In de achttiende eeuw per ongeluk ontdekt door de Hollandse Jacob Roggeveen die op zoek was naar het Zuidland . Aangekomen op eerste paasdag lag een naam snel voor de hand: Paaseiland. Inmiddels hoort het bij Chili hoewel het veel meer overeenkomsten heeft met de eilanden in de Pacific. Een eiland vol met mysterieuze, starende beelden die omringd worden door geheimzinnige verhalen.
Chili: Een modern en westers ogend land in Zuid-Amerika. Met een lengte van ruim vierduizend kilometer is het één van de ‘langste’ landen van de wereld. Met de Grote Oceaan aan de ene kant en het Andesgebergte aan de andere kant, heeft dit welvarend land de reiziger veel te bieden.
Bolivia: Een land van uitersten, de immense en koude zoutvlaktes van Uyuni, de schitterende steden Potosi en Sucre met hun witgekalkte huizen en kleurrijke bevolking. Met La Paz heeft dit land ook de hoogste gelegen hoofdstad van de wereld binnen haar grenzen.
Peru: Een archeologische speeltuin; de Inca’s hebben in dit land hun grootste en bekendste meesterwerken gebouwd waaronder het wereldberoemde Machu Picchu complex. Menig bouwwerk prijkt op de lijst van het Werelderfgoed van de UNESCO.

In dit boek wordt de reis door deze landen beschreven die de auteur samen met haar echtgenoot maakte.
De reis begon op Rapa Nui en eindige vele duizenden kilometers later in de hoofdstad van Peru: Lima.

Ada Rosman-Kleinjan (1956) reist samen met haar echtgenoot al jaren over de wereld. Ze heeft boeken geschreven over onder andere: Uganda, Namibië, Senegal & Mali, Ecuador en Laos & Cambodja. Dit boek is haar tweede boek over een reis door Zuid-Amerika. Zij woont in Nijverdal, Nederland.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug