No Image Available

Spaanse sporen

 Auteur: Merijn de Waal  Pagina's: 165  Tags: boekeuropaspanje |
 Beschrijving:

Spanje, een continent in het klein

De Spanjaarden hebben nog altijd een sterke hang naar hun pueblo (dorp). Zelfs een Madrileen van de tweede of derde generatie ziet zich niet in de eerste plaats als Madrileen. Vraag hem waar hij vandaan komt en hij zal antwoorden dat dit Extremadura, Valencia, Galicië of een andere uithoek van het land is. Dat is zijn tierra, het land van zijn familie. Het dorp blijft een ijkpunt. De Heilige Week rond Pasen en de Kerstperiode worden vaak in de pueblo doorgebracht. Net als de lange Spaanse zomervakantie. Echtparen gaan eerst twee weken naar het dorp van zijn ouders, daarna nog twee naar dat van haar. Er blijft dan weinig tijd over om de rest van je land te leren kennen.

Merijn de Waal was ruim vijf jaar correspondent in Spanje voor NRC Handelsblad. Hij leerde Spanje grondig kennen. Voor zijn vele reportages trok hij met groot plezier kriskras door het land, van pueblo naar pueblo.

Spaanse sporen laat het echte Spanje zien, een continent in het klein, met grote verschillen tussen de regio’s in economie, taal, cultuur, het eten en het klimaat. Een leerzame en soms betoverende reis, een hongerig makende en nieuwsgierigheid wekkende trip.

Merijn de Waal  is jarenlang correspondent in Madrid geweest voor NRC Handelsblad. Inmiddels is hij terug in Nederland en werkt hij voor de eindredactie van de krant. Hij heeft Midden- Amerika altijd al in zijn portefeuille gehad en richt zich nu ophet onderwerp Mexico – VS. Eerder schreef hij Spaanse sporen, de neerslag van vijf jaar NRC-correspondentschap in Spanje, dat grotendeels in het teken stond van de grote economische malaise en diepe politieke crisis in het land.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug