No Image Available

Schijn van de stilte

 Auteur: Herbert Paulzen  Pagina's: 192  Tags: Australië/Oceaniëboekfijioceaniësalomon eilandenSamoastille zuidzeetonga |
 Beschrijving:

Herbert Paulzen reisde naar Samoa, Fiji, Tonga en de Salomonseilanden, waar hij op zoek ging naar wat er nog rest van het verleden van de Stille Zuidzee. Hij raakte bevriend met een opperhoofd van een voormalig koppensnellerseiland, met de Pacifische schrijver Epeli Hau’ofa en met twee hofmannen, RATUS, op Fiji. Op Tonga ontmoette hij Zijne Excellentie koning Tupou de Vijfde, op Samoa werd hij net op tijd in het oerwoud gevonden en opgenomen in het gezin van de man die zijn leven redde.

Over de eilanden in de Stille Zuidzee bestaan nog altijd de meest fantastische verhalen. Meestal gaan ze over zorgeloze kinderen der natuur, de ‘nobele wilden’ die er vrij en gelukkig leven in de Tuinen der Lusten. Maar de werkelijkheid van de jaren negentig is heel wat minder paradijselijk: in de Stille Zuidzee bevinden zich, verspreid over duizenden eilanden, ruim twintig ‘ontwikkelingslanden’. De bewoners van deze eilanden hebben zich jarenlang atoomproeven moeten laten welgevallen, hun visgronden worden leeggeroofd, hun bossen en delfstoffen worden schaamteloos geëxploiteerd, en hun cultuur wordt steeds meer aangetast door de westerse ‘way of life’.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug