No Image Available

Sahara

 Auteur: Michael Palin  Tags: boekGelezen |
 Beschrijving:

In Sahara reist Michael Palin dwars door uitgestrekte en meedogenloze woestijnvlakten. Zijn reis voert hem van Gibraltar naar Marokko, het Atlasgebergte, Algerije, Mauritanië, Senegal, Mali, Nigeria, Libië en Tunesië. De woestijn onthult niet alleen het troosteloze van eindeloze zandvlakten, maar juist een enorme verscheidenheid aan culturen en landschappen, en een lange geschiedenis van beschaving, handel en veroveringen: van het tijdperk van de oude Egyptenaren tot de rijke islamitische oliestaten van vandaag. Onderweg ontmoet Palin tal van mensen die in dit boek hun eigen verhaal vertellen.

In Sahara keert Monty Python-lid Michael Palin terug naar zijn grote liefde: het maken van avontuurlijke reizen door onherbergzame delen van de wereld.

Michael Palin vestigde zijn naam wereldwijd met Monty Python’s Flying Circus en verschillende speelfilms, waaronder A Fish Called Wanda, Daarnaast schreef hij een aantal boeken over zijn reizen, waaronder Reis om de wereld in tachtig dogen, cirkel rond In het spoor van Hemingway en een roman, De stoel van Hemingway.

Michael Palin is schrijver, komiek, acteur en televisiepresentator. Hij maakte deel uit van de komediegroep Monty Python en heeft daarna reisdocumentaires gemaakt en boeken geschreven over zijn reizen naar de Noord- en Zuidpool, de Sahara en de Himalaya. Palin is benoemd tot Commandeur in de Orde van het Britse Rijk.

 

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug