No Image Available

Sabbatical

 Auteur: Ferry Tromp  Pagina's: 158  Tags: australieboekfrankrijkindiaindonesieitalienieuw zeelandportugalspanjeusaverhalenbundelvietnamzuidoost azie |
 Beschrijving:

Steeds meer mensen praten erover; steeds meer mensen doen het. Ze nemen een sabbatical. Daarmee ondernemen ze een dubbele ontdekkingsreis. Naar de wereld en naar zichzelf. Omdat ze eindelijk doen wat ze al zolang hadden willen doen, en waar ze maar niet aan toekwamen.

Ferry Tromp zou vijftig worden, hij was dertig jaar aan het werk, waarvan precies twintig jaar zelfstandig, de kinderen waren uit huis en zijn vrouw wilde mee. Meer dan voldoende redenen voor deze schrijver/communicatie-adviseur om een droom waar te maken: een heel jaar niks. Dat wil zeggen: geen werk, geen agenda, geen papier, fax, email, telefoon en rekeningen. Zaak dicht, huis uit en op pad. Samen met Trudy, zijn vrouw, de wereld in: India, Vietnam, Indonesië, Australië, Nieuw-Zeeland, Verenigde Staten, Frankrijk, Portugal, Spanje en Italië. Tijdens de reis van bijna een jaar en na thuiskomst schreef hij een boek dat het hart zal raken van iedereen die geïnteresseerd is in meer balans in zijn of haar leven tussen werk en privé, tussen drukte en rust, tussen de anderen en zichzelf. De kern van zijn verhaal vormt de tocht die aan de reis voorafging. Waarom wil ik een sabbatical? Wat zal het voor mij betekenen? Voor mijn relatie, mijn dochters, mijn vrienden, mijn opdrachtgevers? Kan ik nog terug na een jaar? Wil ik nog terug? En ook: waar gaat de reis heen? Hoe reis ik? En hoe organiseer ik het?

Wie van reizen en reisverhalen houdt, vindt veel van zijn gading, maar vooral ook is dit een boek voor alle werkers in onze 24-uurseconomie die al, was het maar voor één keer – het gekende in hun leven dolgraag eens zouden willen verruilen voor het vreemde. Juist ook in zichzelf.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug