No Image Available

Route 8

 Auteur: Daniëlle Boelens  Pagina's: 292  Tags: boek |
 Beschrijving:

Het is een vreemde gewaarwording wanneer je aan een eettafel zit en de lamp aan het plafond heen en weer begint te zwiepen. Ik begrijp niet goed wat ik zie, totdat de tafel tegelijk met mijn stoel begint te schudden. Perla slaakt een kreet en sommeert iedereen onmiddellijk haar huis uit, de straat op. Een angst die ik nog niet eerder in mijn leven gevoeld heb, maakt zich van mij meester. Hij beneemt me de adem, stopt mijn gedachten. Struikelend ren ik naar buiten terwijl de grond waar ik op loop in beweging is. Ik leer een nieuw Spaans woord dat niemand me hoeft uit te leggen. “¡Terremoto! ¡Terremoto!” klinkt het overal vandaan. Mensen rennen hun huizen uit, sommige dragen een doos met spullen.
De aarde schudt.

Na een ferme tik van de liefde geniet Mariëlle van het leven als single en laat ze niemand meer in de buurt van haar hart. Ze vertrekt voor een half jaar naar Zuid-Amerika en raakt in Bolivia vrijwel direct verwikkeld in een gepassioneerde romance met een jongen uit haar motorgroep. Ze voelt zich veilig; hij is jong en gaat weer naar huis.
In Route 8 vervolgt Mariëlle haar reis. Ze bezoekt het Amazoneregenwoud, maakt een motortocht door Peru, onderneemt een roadtrip langs de kust van Brazilië, viert het nachtleven in Buenos Aires en komt tot rust in Patagonië. Reizend met alleen een rugzak, losgetrokken van het anker van de dagelijkse routine, leert ze te luisteren naar een nieuwe taal. De taal van haar hart.

Daniëlle Boelens (1969) maakt sinds 1989 motorreizen. Vanaf november 2010 post zij online haar reisdagboeken, die bijna 100.000 keer zijn bezocht. Zowel haar debuut Lingerie en motorleer als Route 8, zijn verhalen geïnspireerd op de reis die zij door Zuid-Amerika ondernam. Door de wijze waarop zij feit weet te vermengen met fictie ontstaan realistische, uit het leven gegrepen reisboeken waarin alle facetten van het leven op beeldende wijze worden beschreven.

Travel often. Getting lost will help you find yourself.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug