No Image Available

Reizen Met Respect

 Auteur: Hans van der Veen  Pagina's: 198  Tags: boekreistips |
 Beschrijving:

Reizen waarbij cultuur, ecologie en economie hand in hand gaan

Initiatieven voor een nieuwe vorm van toerisme

Van de townships in Zuid Afrika tot geïsoleerde bergstreken in Laos, van de Mosquito Coast in Honduras tot de Aborigines in Australië: overal worden initiatieven voor een nieuw toerisme ontwikkeld: men begint een bed & breakfast, zet een tour op langs koffie- of theeplantages of bouwt met het hele dorp een guesthouse voor de toeristen.

Uit de talloze initiatieven heeft Hans van der Veen er 250 gekozen die onze aandacht meer dan waard zijn. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan zo”n kleinschalige ecolodge aan de rand van het regenwoud, leer plaatselijke recepten bereiden bij de leden van een vrouwengroep of logeer een paar dagen in een boerendorpje waar de tijd heeft stilgestaan.

Reizen met respect werd door Hans van de Veen samengesteld uit door hem vertaalde teksten van Polly Pattullo en Orely Minelli, in combinatie met bijdragen van hemzelf. Het boek is ontwikkeld in samenwerking met Tourism Concern en Earthscan, internationale organisaties gericht op toerisme, waarbij cultuur, ecologie en economie hand in hand gaan.

Hans van de Veen, voormalig eindredacteur van Onze Wereld, freelance journalist/publicist en redacteur van Dominicus-reisgidsen, schrijft geregeld over ontwikkelingssamenwerking, natuur en milieu. Zijn werk voor de media en voor organisaties als het Wereld Natuur Fonds, snv en het ministerie van Buitenlandse Zaken bracht hem op tal van plekken in de armste delen van de wereld.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug