No Image Available

Over het dak van Amerika

 Auteur: Wout Overbeeke  Pagina's: 240  Tags: boeknoord amerikapaardusa |
 Beschrijving:

Old Shatterhand op zijn paard in de wildernis. Het beeld is gegrift in de herinneringen van veel mensen die de boeken van Karl May verslonden. Nog zo’n beeld: Lucky Luke op weg naar de horizon. A Poor lonesome cowboy, far away from home. Een eindeloze serie western bepaalt ons beeld van een man op een paard in het Wilde Westen. De meeste mensen laten het daarbij. Wou Overbeeke gaat de confrontatie aan tussen droom en werkelijkheid en wordt die man op het paard. In het voorjaar van 1999 verlaat Wout Overbeeke vrouw en dochter voor een ‘sabbatical’ van ruim vijf maanden. In Over het dak van Amerika doet hij op persoonlijke wijze een verslag van zijn tocht te paard door de Rocky Mountains.

Hij ‘least’ een paard van een echtpaar dat Arabieren fokt en na een voorbereidingsperiode op hun ranch gaat hij op weg. Hij reist langs de machtige Rio Grande, over woestijnachtige hoogvlakten en door besneeuwde bossen. Samen met zijn paard probeert hij zijn weg te vinden door de National Forests van de Rockies, een gebied waarvan geen goede kaarten bestaan.

Het wordt een reis met een ontnuchterende werking. De droombeelden uit zijn jeugd blijken maar mondjesmaat met de realiteit overeen te komen. De werkelijkheid is daarentegen overdonderend, en fantastischer dan hij dromen kon.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug