No Image Available

Op het ritme van de Toeareg

 Series: Op het ritme van de Toereg  Auteur: Nicole Dierckx & Ingrid De Wilde  Pagina's: 449  Tags: azieboekcentraal azieFietsenoost europa |
 Beschrijving:

Zot zijn doet geen zeer! Deze volkswijsheid is Nicole Dierckx en Ingrid De Wilde op het lijf geschreven. Na hun bestsellers Met de fiets naar China en De fietskuren gaan ze nu nog een stapje verder: zes jaar lang de wereld rond, door 55 landen, met enkel niet-gemotoriseerde voertuigen over een afstand van 100.000 km.

Op het ritme van de Toeareg is een boek waar bij elke letter het zweet van afdruipt en doorheen elke zin de vurige passie voor het reizen doorschemert. Als lezer zit je steeds in de vuurlijn van de actie. Daar is moed voor nodig, want de wegen van de Toeareg zijn onherbergzaam, eindeloos en boordevol verrassingen. Zeker als je met kinderwagens, ezels, paard en kar en een duwslee vooruit wil geraken. Waarom het makkelijk maken, als het moeilijk des te spannender is?

Nadat Nicole en Ingrid jarenlang de luisteraars van Radio 2 en de lezers van Het Nieuwsblad intrigeerden met hun dolle belevenissen, nemen ze je in dit eerste deel mee op een tocht die zelfs een professionele ramptoerist in zijn stoutste dromen niet zou uitstippelen. Ze worden opgepakt als terroristen, geraken verstrikt in vrouwenhandel, vriezen bijna dood en zijn vermist op volle zee. Gelukkig mogen ze op de schoot bij de kerstman, die hen op pad stuurt met een levensbelangrijke missie.

Onderweg zijn ze de spil van een nooit gezien menselijk hulpnetwerk. Van de lokale boer tot de burgemeester, het fietsduo weet ieders hart te stelen. En dan zwijgen we nog van de broeierige roversnesten, bloeddorstige honden en… het mooiste geschenk ter wereld! Nicole en Ingrid reizen zoals ze zelf zijn: laaiend enthousiast, charmant, met een overweldigende bulderlach en af en toe een ondeugende knipoog.

“De ideale cocktail voor een nooit gezien reisverhaal, dwars door: België – Nederland – Duitsland – Denemarken – Zweden – Noorwegen – Finland – Rusland – Baltische Staten – Wit-Rusland – Oekraïne – Zuid-Rusland – Georgië – Turkije – Iran – Pakistan”

Deel 1 uit hun trilogi: Op het ritme van de Toeareg

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug