No Image Available

Op de fiets naar China:

 Auteur: Wouter Penning de Vries  Pagina's: 180  Tags: aziecentraal aziechinaeuropaFietsen |
 Beschrijving:

Tijdelijk stoppen met werken, je spullen inpakken, je tassen op je fiets hangen en wegfietsen. Wouter Penning de Vries fietste samen met Paul Boumans in een half jaar van Nijmegen naar Shanghai en schreef een boek over de voorbereidingen en de uitvoering. Wouter verhaalt vaak op humoristische wijze over zijn belevingen, maar neemt je ook mee in zijn gedachten en gevoelens. Daardoor is het boek niet alleen voor fietsers van waarde.

Het avontuur start bij de voorbereidingen in een koud Nederland, waar allerlei vraagstukken spelen zoals: “Welke fiets heb ik nodig”, “Hoe kom ik aan de juiste visa” en “Wie is er gek genoeg om met me mee te gaan”? Al vrij snel wordt de lezer meegenomen op reis. Een fietsreis waar twee jongens aan beginnen, die elkaar pas sinds kort kennen en feitelijk nog als vreemden zich een weg door Duitsland banen. Je kan je vermaken met passages over agressieve fiets-achtervolgende honden, ontmoetingen met dronken Polen en vrijgevige Oekraïners met hun zelf ingewekte leverpastei. Via Rusland voert de reis naar de hete steppes van Kazachstan waar de arenden de lucht domineren. De oneindige desolate wegen geven tijd tot nadenken.

De lezer wordt dan ook meermalen getrakteerd op een kijkje in de gedachten van de auteur. Hiernaast staat Kazachstan net zoals de overige landen, bol van ontmoetingen, beschreven leegtes, prachtige uitzichten en andere passages die lezer doorlopend het idee geven het avontuur zelf te beleven.

De fietstocht door China, naar het eindpunt Shanghai wordt nadrukkelijk beschreven. Dat het tegen kan zitten getuigen de dagen die de auteur ziek doorbrengt in een Chinees hotel, getroffen door hitte, vermoeidheid en onhygienische omstandigheden. De beloning van het bereiken van het einddoel is des te groter.

Naast het boek is er een internetsite (www.cycle2china.nl) via welke je direct contact kan opnemen met de auteur, foto’s van de reis kan bekijken, en een uitgebreide ‘vraag en antwoord’ treft voor reizigers. Het boek is een aanrader voor iedereen die van reizen houdt, er graag over leest of bewust bezig is met zelfontwikkeling, maar nog meer voor iedereen die geïnteresseerd is in wat zo’n lange zwerftocht zonder alle luxe die wij gewend zijn in onze moderne samenleving met je doet.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug