No Image Available

Ongelofelijke reizen

 Auteur: T. Cussans  Pagina's: 256  Tags: boekhistorischverhalenbundel |
 Beschrijving:

Verhalen van mensen en hun waanzinnige reizen wekken voortdurend verbazing en verbijstering. Sommige reizen zijn vanaf de start bedoeld als avontuur, andere beginnen routineus en eindigen spectaculair. Sommige breken records, andere zijn bijzondere overwinningen op een figuurlijke manier. Sommige reizigers overleven hun tocht, anderen niet. Waarom riskeren deze mensen hun leven? Waarom stellen zij zich bloot aan gevaren?

Verdeeld in zes hoofdstukken – Lucht en ruimte, Sneeuw en ijs, Wind en water, Imperialisten en avonturiers, Ontsnappingen en Overlevers – behandelt dit boek 60 bijzondere reizen van de afgelopen honderd jaar en worden de verhalen verteld van de belevenissen van vele moedige reizigers. Om er een paar te noemen: Louis Blériot, de eerste die het luchtruim boven Het Kanaal overstak; Robert Swan, de eerste mens die zowel de Noord- als de Zuidpool bewandelde; Henk de Velde die tot vier keer toe alleen om de wereld zeilde. Ongelofelijke reizen huldigt de opmerkelijke prestaties van deze buitengewone avonturiers.
Met fantastische foto’s van adembenemende bergtoppen en woeste oceanen, gedetailleerde kaartjes en fascinerende inzichten is dit een ronduit inspirerend boek.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug