No Image Available

Niemandsland

- Een Antarctische ontdekkingsreis
 Auteur: Adwin de Kluyver  ISBN: 9789000359127  Pagina's: 384  Tags: boek |
 Beschrijving:

In Niemandsland neemt schrijver en historicus Adwin de Kluyver de lezer mee op een meeslepende literaire ontdekkingsreis richting de Zuidpool. Met aanstekelijk vertelplezier laat hij zien hoe de mens dit koude continent in de loop der eeuwen heeft gezocht, verkend, beschreven en benut. De Kluyver wekt hiervoor een bonte verzameling historische personages tot leven; mannen, vrouwen en zelfs dieren die een sleutelrol hebben gespeeld in de beeldvorming over Antarctica. Van de Vlaamse kanonnier die een doorgang tussen Amerika en het Grote Zuidland dacht te hebben ontdekt tot een walvisjagende schilder die als eerste Nederlander voet zette op het lege continent. En van de eerste vrouwen tussen de mannelijke avonturiers tot de nazi’s die er een kolonie trachtten te vestigen.

Meesterverteller De Kluyver vervlecht de verhalen over ontdekkers, antihelden, wetenschappers en charlatans met zijn eigen persoonlijke verlangen om het uiterste Zuiden te bereiken in de voetsporen van een vergeten Japanse poolheld. Als bemanningslid van een historische driemaster zeilt hij door de kustwateren van Antarctica. Onderweg maakt hij aantekeningen; over pinguïnsnelwegen, de meest zuidelijke pub op aarde en een stukje rood plastic. Niemandsland is een onweerstaanbaar leesavontuur over een vrijwel onbekend werelddeel waar niemand woont en dat van niemand is; een boek voor iedereen die zijn of haar uitzicht wil verbreden.

Beluister nu ook de Zoeken naar boeken-podcast, waarin auteur Adwin de Kluyver vertelt over Niemandsland.

Adwin de Kluyver (1968) is schrijver en historicus. In 2016 studeerde hij cum laude af op de cultuurgeschiedenis van poolreizen en heldendom. Eerder schreef hij Het gedroomde Noorden, dat lovend werd ontvangen. Het werd genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs, stond op de jaarlijst Beste Boeken van Trouw en stond meerdere weken in de Volkskrant Boekenraad Toptien.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

Other Books From - * Antarctica

No Image Available Naar De Rand Van De Kaart * Antarctica, * Zuid Amerika Gerrit Jan Zwier
No Image Available Extreme uitdagingen * Antarctica, * Azië, Klimmen Ronald Naar
No Image Available Taaier dan een husky * Antarctica, Wandelen / hiken Ranulph Fiennes
No Image Available De Plaag Van De IJswind * Antarctica, Wandelen / hiken Ronald Naar
No Image Available Een IJskoud Avontuur * Antarctica, Wandelen / hiken Catharine Hartley
No Image Available Antarctica * Antarctica Johan Lambrechts

Other Books By - Adwin de Kluyver

No Image Available Het gedroomde Noorden * Europa, * Noord Amerika, * Noordpool, - Historisch Reisverhaal Adwin de Kluyver
No Image Available Terug uit de Witte Hel * Noordpool, - Historisch Reisverhaal Adwin de Kluyver

About the author

[books_gallery_author author="Adwin de Kluyver"]  Terug