No Image Available

Niemand weet waar ik ben

 Auteur: Julia Samuel & Elise G. Lengkeek  Pagina's: 253  Tags: afrikaboek |
 Beschrijving:

Op een dag ontdekt Julia, die op dat moment een glanzende carrière als presentatrice geniet, een knobbeltje in haar borst. Wanneer ze te horen krijgt dat ze kanker heeft, belandt ze aanvankelijk in een diep dal. Tot ze beseft dat het nooit te laat is om haar hart te volgen. Ze gaat naar Afrika, naar mensen die niets hebben, maar nooit te arm zijn om het beste van zichzelf te geven: humor, gastvrijheid en de kunst te leven in het moment.

Samen met David Robertson van Drive Against malaria trekt ze ten strijde tegen malaria, volksvijand nummer één in Afrika. Ze doorkruist gebieden met landmijnen, regenwouden en levensgevaarlijke woestijnen, op zoek naar vergeten stammen. Ze belandt een paar keer in de gevangenis, staat meerdere malen oog in oog met strijders met machinegeweren en overleeft op het nippertje hersenmalaria. Haar tocht door Afrika heeft haar kijk op ziek zijn veranderd en ze heeft de waarde van rijkdom, kennis en macht leren relativeren. In Niemand weet waar ik ben deelt ze haar inzichten. Ze laat zien hoe liefde, vriendschap, trouw zijn aan jezelf en het vervullen van je levensopdracht je sterk en gepassioneerd kunnen maken.

 

Julia Samuel (1959) is als psychotherapeut gespecialiseerd in rouw en verlies. Ze begeleidt individuen en gezinnen, zowel vanuit haar eigen praktijk als in een ziekenhuis in Londen. In 1994 richtte zij Child Bereavement UK op.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug