No Image Available

Naar het noorden

 Auteur: Scott Jurek  Pagina's: 336  Tags: boek |
 Beschrijving:

Na het succes van Eet & ren is bestsellerauteur Scott Jurek terug met een avontuurlijke memoir over zijn slopende, maar inspirerende 46-daagse hardlooptocht met als doel het snelheidsrecord van de Appalachian Trail te verbreken.

Scott Jurek is een van de bekendste en meest geliefde ultrarunners ter wereld. Vrijwel alle prestigieuze ultraruntitels heeft hij op zijn naam staan. Jurek wordt geroemd om zijn opmerkelijke uithoudingsvermogen en snelheid, waarbij hij alles presteert op een veganistisch dieet. Na twee decennia van wedstrijden was het tijd voor de koning der beproevingen: de Appalachian Trail bedwingen en het snelheidsrecord verbreken. Naar het noorden is geen verhaal over zomaar een hardloopwedstrijd. Het is het verhaal van een reis van 3522 kilometer, het rennen van 80 kilometer per dag, zes weken lang. Een verhaal van afmattend terrein, afschrikwekkend weer en onoverkomelijke blessures. Het was een reis waar een man van staal bijna aan onderdoor ging. Met de steun van zijn vrouw Jenny, vrienden en behulpzame vreemden rende, liep en struikelde Jurek noordwaarts, één felle uitbarsting per keer. Naar het noorden is een adembenemend verhaal over doorzettingsvermogen en persoonlijke groei. Het schetst het portret van een man die, ontdaan van alles, de meest veeleisende en vervolmakende inspanning van zijn leven volbrengt. Het zal zowel hardlopers als niet-hardlopers inspireren om het uiterste uit zichzelf te blijven halen.

‘Toen Scott Jurek de bossen in trok om zijn meesterwerk tot stand te brengen, wist niemand of hij het er levend vanaf zou brengen. (…) Zijn verhaal over ondergedompeld worden in de wildernis om een droom na te jagen is zowel hartverscheurend als betoverend.’ CHRISTOPHER MCDOUGALL, AUTEUR VAN DE GEBOREN RENNER

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug