No Image Available

Ladakh

 Auteur: Herbert Paulzen  Pagina's: 239  Tags: azieboekindia |
 Beschrijving:

Ladakh, de meest noordelijke streek van India, ligt midden in de Himalaya. Het is een van de hoogste bewoonde gebieden op aarde. Ladakh is een land van kale bergen met besneeuwde toppen, van uitgestrekte woestijnhoogvlakten en diepe rivierdalen en van kloosters, geiten en yaks.

Journalist en reisschrijver Herbert Paulzen, die het gebied meerdere malen bezocht, wordt zoals tijdens al zijn reizen niet alleen aangetrokken door het natuurschoon, maar vooral door de mensen die er wonen. In Ladakh zijn dat diep gelovige boeddhisten en moslims, die eeuwenlang harmonieus met elkaar hebben geleefd.

Herbert Paulzen bezocht Ladakh voor het eerst in 1983. Hij maakte een lange trektocht door de bergen met twee Ladakhse vrienden. Die reis beschreef hij in het boek Tussen goden en demonen. Vijf jaar later keerde hij terug, en verbaasde hij zich over de snelle, drastische veranderingen. Op de weg terug naar huis bezocht hij in Kashmir de vermeende graven van Christus en Mozes. In 1996 was hij voor de derde keer in Ladakh.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug