No Image Available

De muren van kubuneh

 Series: Verre bestemmingen dichtbij - Ada Rosman-Kleinjan  Auteur: Ada Rosman-Kleinjan  Pagina's: 202  Tags: afrikaboekwest afrika |
 Beschrijving:

Uit de reeks Verre bestemmingen dichtbij 7

Terwijl de apen hoog door de bomen dansen, vogels uitbundig fluiten en de zon amper door de jungle weet heen te dringen, kijkt de reiziger naar beneden om niet te struikelen over boomwortels die als dode slangen over de paden liggen.

Gambia: Afrika’s kleinste land heeft de bezoeker veel te bieden. Lees in dit reisboek wat Gambia zo bijzonder maakt. Naast zon, zee en zand valt er zo veel meer te ontdekken. Muurschilderingen in Kubuneh en omgeving maken zowel de Gambiaan als de bezoeker blij en in de avond verzamelen de bewoners zich op de stranden van Tanji om de vissers met hun vangst binnen te halen. Verdiep je in de slavernijgeschiedenis en lees in dit boek wat je beslist niet mag missen.

Gambia en Senegal: twee landen die als goede buren samenleven. Twee landen die onder de naam Senegambia door het leven gaan. In een vierwiel-aangedreven huurauto reisde de auteur naar het zuiden van Senegal. Senegal binnen- en weer uitkomen was al een belevenis op zich en maakte het echtpaar kennis met de zogenaamde doorwuifpolitie. Senegal ook een lappendeken van verschillende volkeren die allemaal vreedzaam naast en met elkaar wonen, leven en werken. Door de Casamance reisde het echtpaar naar de Bassari-mensen, die diep in het zuiden van Senegal wonen.

Laar je inspireren door dit Afrika – boek stampvol waargebeurde verhalen. Geniet van de kleurenfoto’s in dit reisboek, bekijk het landkaartje en haal meer leestips uit de literatuurlijst. Voor het reizen, tijdens het reizen en na het reizen.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug