No Image Available

Keerpunt Alaska

 Auteur: Jolanda Linschoten  ISBN: 90-6410-443-3  Pagina's: 171  Tags: alaskaboekFietsenGelezen |
 Beschrijving:

Keerpunt Alaska is niet zomaar het opmerkelijke verhaal van twee mensen die volledig op eigen kracht dwars door Alaska trekken van het uiterste noorden in Prudhoe Bay aan de Noordelijke IJszee tot het zuiden bij Cordova aan de Golf van Alaska. 1000 kilometer op de mountainbike over de arctische toendra en door de Brooks Range, 200 kilometer te voet over de immense gletsjers van de Alaska Range en 350 kilometer per kano over de wilde Copper River, die zich een weg baant door het Wrangell Saint Elias-gebergte.

Keerpunt Alaska is vooral ook een reis naar binnen. Jolanda Linschooten ontdekt tijdens deze drie maanden durende tocht, die zij samen met haar partner Frank van Zwol maakt, hoezeer een reis door de ruige natuur je binnenstebuiten keert. Je komt jezelf onherroepelijk tegen en verbergen is er niet bij. Alle verhalen reizen met je mee en juist die onmetelijke afstand tot de dagelijkse drukte maakt dat je anders gaat zien. Elke reis markeert een momentopname in een mensenleven met een ‘ervoor’ en ‘erna’, maar veroorzaakt dit keer zelfs een complete ommezwaai.

Jolanda Linschooten is avonturier, auteur en fotografe. Eerder schreef zij Bergtochten in Noorwegen, Bergtochten in de Zwitserse Alpen en samen met Frank van Zwol Kanoparadijs Nederland.

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug