No Image Available

In de Amerika’s: Met het openbaar vervoer van de ijsberen naar de pinguïns

 Auteur: Jeroen Vogel  Tags: boeknoord amerikaTreintreinreizenzuid amerika |
 Beschrijving:

In het noorden van Noord-Amerika leven de ijsberen; in het zuiden van Zuid-Amerika de pinguïns. Jeroen Vogel gaat het langste reisavontuur van zijn leven aan als hij besluit om met het openbaar vervoer van de ene diersoort naar de andere te reizen.

Vanuit het Canadese Churchill (de ‘IJsbeerhoofdstad van de Wereld’) gaat de reis via de Verenigde Staten naar Mexico, waar hij door een naderende orkaan vast komt te zitten en een hotelkamer deelt met een drugssmokkelaar. In Honduras moet hij een grenswachter omkopen voordat hij het land mag verlaten, en in Panama reist hij in de voetsporen van de legendarische reisschrijver Paul Theroux langs het Panamakanaal. Via landen als Colombia, Ecuador, Peru en Bolivia bereikt hij het noorden van Chili, waar zijn weerzin tegen de krappe en dampende bussen inmiddels zodanig groot is geworden, dat liften door de gortdroge en snikhete Atacamawoestijn plotseling een heel aanlokkelijk alternatief lijkt.

In dit heerlijke reisboek vol kleurrijke karakters doet Jeroen Vogel op humoristische wijze verslag van zijn meest avontuurlijke reis tot nu toe.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug