No Image Available

Ik fiets door

 Auteur: Juliana Buhring  Pagina's: 240  Tags: boekFietsenwereldreis |
 Beschrijving:

Na de dood van haar man belandt Buhring in een depressie. Ze besluit de wereld rond te gaan fietsen. 152 dagen en 26.000 kilometer later, keert ze als een ander mens terug. Het verslag van haar tocht. ‘Ik fiets door’(This Road I Ride) is het bijzondere verhaal van Juliana Buhring. Een verhaal over rouw, doorzettingsvermogen, passie en overwinning. Eerder schreef ze samen met haar twee zusjes het boek ‘Kinderen van de hemel’(Children of God) over opgroeien binnen een sekte.

Na de dood van haar geliefde raakte Juliana Buhring in een depressie. Een gezamenlijke kennis stelde voor ter nagedachtenis een fietstocht door Canada te organiseren. Dat idee ontstak een vonk in Juliana – en acht maanden later begon ze aan een recordpoging om als eerste vrouw de wereld rond te fietsen. 152 dagen en 26.000 kilometer later eindigde ze terug bij de startlijn – en de belevenissen onderweg, de tijd die ze gedwongen was alleen door te brengen, maakten van haar een ander persoon.

Juliana Buhring had voor haar dertigste geen fiets aangeraakt, maar ze wordt inmiddels gezien als een van de sterkste endurance cyclists in de wereld. Ze woont en werkt momenteel in Napels. Ze schreef eerder samen met haar twee zusjes, met wie ze opgroeide binnen de sekte Children of God, de aangrijpende memoir Kinderen van de hemel. In dat boek beschrijft ze de mishandeling en het gebrek aan fundamentele mensenrechten die zij en de andere kinderen moesten ondergaan in hun jeugd. Op bol.com vind je alle boeken van Juliana Buhring, waaronder het nieuwste boek van Juliana Buhring.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug