No Image Available

IJspaleis

 Auteur: Boudewijn Büch  ISBN: 9041330703  Pagina's: 242  Tags: boekGelezen |
 Beschrijving:

De derde eilandbundel van de auteur gaat over spook- en twisteilanden, wandelende eilanden, het mysterie van de atoombom op Marion-eiland, de Canadees die een Russisch eiland aan Groot-Brittannië probeert te verkopen. Veel aandacht wordt besteedt aan het uitpluizen van de geschiedenis van het Antarctische Bouvet-eiland, “het koudste, weerbarstigste en misschien wel eenzaamste eiland ter aarde’. De derde, vermeerderde druk verhaalt van Benjamin Morrell, die in 1822 misschien toch voet heeft gezet op Bouvet en over twee Italianen er in 1959 misschien ook in geslaagd zijn de Antarctische rotsklomp te beklimmen?

Het boek komt uit de serie Eilanden, Eenzaam, Het ijspaleis, Blauwzee en Leeg en kaal. In november 2013 verschijnt er nieuwe uitgave, Alle eilanden met een voorwoord van Büchkenner Diederik van Vleuten. Naast de vijf titels staan daarin verhalen die allemaal betrekking hebben op eilanden, zoals in andere boeken en in zijn reisprogramma’s.

Boudewijn Maria Ignatius Büch (Den Haag, 14 december 1948 – Amsterdam, 23 november 2002) was een Nederlandse dichter, schrijver en televisiepresentator. De kleine blonde dood (1985) was zonder twijfel Büchs succesvolste werk. Sinds 1985 zijn er van het boek meer dan dertig drukken verschenen. De roman werd in 1993 verfilmd door Jean van de Velde. Als televisiepresentator maakte Büch diverse programma’s over literatuur, en reisprogramma’s onder de titel De Wereld Van Boudewijn Büch.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug