No Image Available

Het Weerzien

 Auteur: Anneloes Dekker  Pagina's: 265  Tags: afrikaboek |
 Beschrijving:

Kleurrijk Afrika geïllustreerd in nieuw reisverslag ‘Het Weerzien’

Met de titel ‘Het Weerzien’ is een humoristisch en avontuurlijk reisverslag in boekvorm uitgebracht door Anneloes Dekker uit het Brabantse Megen. Het boek geeft een kleurrijke impressie van haar reis door Afrika. Met o.a. een niet 4-wheel drive aangedreven auto rijdt zij vanuit Oss richting Ghana. Ze doorkruist een oud mijnenveld en bereikt de Sahara die een onuitwisbare indruk op haar maakt. De netto opbrengst van ‘Het Weerzien’ komt ten goede aan War Child. Anneloes: “Afrika heeft mij zóveel gegeven, daarvoor geef ik graag iets terug!”. Sinds eind oktober 2010 is het reisverslag verkrijgbaar via alle erkende boekhandels.

‘Het Weerzien’ is geschreven om de onvergetelijke reiservaringen met anderen te delen. Voorop staat de waardering voor de primitieve gemeenschappen en het respect voor de bijzondere levenswijze.
Het boek illustreert het adembenemende Saharalandschap en haar inwoners. Zij zijn puur en vormen een eenheid. Zij zijn kwetsbaar maar ook sterk. Ze zijn samen en alleen; verbonden door de eenvoud. Het boek bevat veel bijzondere momenten; een lokale gids die voor de auto uitloopt, knielt, voelt, ruikt en vervolgens kort mediteert. Zich daarna omdraait en naar rechts wijst: “die kant moeten we op, daar moeten we heen!”

Het reizen met de auto door Afrika geeft Anneloes een enorm gevoel van vrijheid. Dit komt mede door het zelfstandig door de zandduinen sturen en het kunnen stoppen op plaatsen die het bewonderen waard zijn. De auto brengt haar naar afgelegen plaatsen waar ze van kinds af aan een bezoek aan wilde brengen. Maar waar ze ter plaatse het sterke gevoel krijgt er niet thuis te horen. Het boek beschrijft op een pakkende wijze de continue strijd tussen haar Westerse afkomst, haar gevoel en de Afrikaanse realiteit.

De route gaat in grote lijnen vanuit Oss via Spanje naar Marrakech (Marokko), Westelijke Sahara, Nouadhibou (Mauritanië), Dakar (Senegal), Banjul (Gambia), Labé (Guineé), Bamako (Mali), Ouagadougou (Burkina Faso) en Ghana.

Anneloes hoopt met haar boek anderen te inspireren. Een nuchtere kijk op de wereld, relativeringsvermogen en een kritische blik op haarzelf, dat is wat Afrika haar heeft gegeven en daarvoor geeft ze graag iets terug! Haar eigen volledige verkoopmarge van 10% komt ten goede aan War Child.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug