No Image Available

Het Drijvende Koninkrijk

 Auteur: Paul THeroux  Pagina's: 376  Tags: boekengelandeuropaierlandschotlandwales |
 Beschrijving:

Paul Theroux besluit dat een reis langs de kust van Groot-Brittannië hem het duidelijkste beeld van dit koninkrijk op zal leveren.
Hij begint zijn ontdekkingstocht op de dag van de arbeid tussen vechtende straatbendes in Margate. Hij reist dan verder, terwijl de koninklijke familie met een prinsje wordt uitgebreid, Thatcher ten strijde trekt in de Falkland-oorlog en de paus een bezoek aan het eiland aflegt. Of Theroux nu in Cornwall, Wales, Ulster of Schotland is, overal maakt hij de tongen los van de bevolking, die veel meer over zichzelf en het land onthult dan zij misschien wilde. In dit klassiek geworden reisboek hernieuwt Paul Theroux het beeld dat wij van het Verenigd Koninkrijk hebben op ironische, sympathieke en intelligente wijze.

Het leven van Paul Theroux bestaat uit reizen en schrijven. Zijn oeuvre bevat titels als China per trein, De oude Patagonië-expres, Dark Star Safari en Het diepe Zuiden, en de romans De poort naar India en De benedenrivier. Hij woont in Hawaii en op Cape Cod.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug