No Image Available

Goede Hoop

 Auteur: Bas Kromhout  Pagina's: 160  Tags: afrikaboekzuid afrika |
 Beschrijving:

Ga mee op reis door Zuid-Afrika en volg de sporen die Nederlanders in de afgelopen vierhonderd jaar hebben achtergelaten. Zet voet aan land met Jan van Riebeeck en ontmoet de Khoisan-bevolking. Beleef de tocht die ontdekkingsreiziger Robert Jacob Gordon maakte naar de onherbergzame Karoo. Trek met de broer van Piet Mondriaan mee ten strijde tegen het machtige Britse leger. Maar sta stil bij de apartheidspolitiek van Hendrik Verwoerd en het zwarte verzet. Dit boek laat u Zuid-Afrika zien door de ogen van de Nederlanders – en de Nederlanders door de ogen van Zuid-Afrikanen. Het vertelt hoe twee naties elkaar door de eeuwen heen hebben beïnvloed, ten goede en ten kwade.

Goede Hoop is een reis- en geschiedenisboek in één. Het is gekoppeld aan de gelijknamige documentaireserie die de NTR in maart en april 2017 uitzendt op de nationale televisie. Het boek geeft verdieping aan de historische plekken die presentator Hans Goedkoop in Zuid-Afrika bezoekt. Bijvoorbeeld:
* Kaapstad: VOC-fort en slavenloge
* Stellenbosch en de wijnlanden
* Oostkaap, het land van Gordon
* Graf van Saartjie Baartman, de ‘Hottentot-Venus’
* Oranje-Vrijstaat * Slagvelden van de Boerenoorlog
* Pretoria, stad van Kruger en apartheid
* Sophiatown en Soweto

Dit boek geeft inspiratie voor uw eigen bezoek aan Zuid-Afrika, maar u kunt zich ook vanuit de luie stoel mee op ontdekkingstocht laten nemen. U reist door een land én door de tijd. U leest over de fascinerende en turbulente geschiedenis van Zuid-Afrika, en de rol die Nederlanders hebben gespeeld. Onderweg worden vragen beantwoord zoals:
* Was van Riebeeck een handelsman of indringer?
* Waar komen de Kleurlingen vandaan?
* Wie waren ‘Krugers Hollanders’?
* Is apartheid een Nederlandse uitvinding?
* Waren alle Nederlanders voor het ANC?

Goede Hoop is helder geschreven en prachtig geïllustreerd met een ruime hoeveelheid historische afbeeldingen en eigentijdse foto’s. Een boek om in één keer uit te lezen of heerlijk in te grasduinen.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug