No Image Available

Fietsen door het Romeinse Rijk

 Auteur: Marica van der Meer  Tags: boekeuropaFietsenitalie |
 Beschrijving:

De afgelopen twee jaar schreef Marica van der Meer maar liefst drie fietsrouteboeken met mooie meerdaagse tochten in Nederland. Bovendien verscheen van haar hand Handboek voor vakantiefietsers, een standaardwerk voor elke langeafstandsfietser.

In de zomer van 2022 besluit ze af te reizen en de Adriatische Zee te ronden, fietsen door de oude wereld van de Romeinen, een tocht van bijna vierduizend kilometer.

Ze kiest de fraaie stad Bologna, met haar vele galerijen en torens als vertrekpunt en zakt via klassieke steden als Florence, Perugia, Assisi, en het land van de Etrusken, af naar het zuiden, over de aloude Via Cassia naar Rome en vervolgens naar Napels en Pompeï. Na de pittoreske Amalfikust aan de Middellandse Zee steekt ze de laars van Italië over en koerst eindelijk richting haar doel, de Adriatische Zee. Dwars door de Apennijnen en via het indrukwekkende Materna, bereikt ze uiteindelijk Brindisi waar ze de veerboot naar Griekenland neemt. Door het verrassende Albanië, het prachtige Montenegro, en het historische Bosnië en Herzegovina, fietst ze verder over de eilanden van Kroatië. Ze vecht tegen de zwaartekracht in de Dinarische Alpen en bezoekt de pittoreske oude stadjes op het schiereiland Istrië. Via de kust van Slovenië keert ze terug naar Italië, met als laatste hoogtepunt de stad Venetië, om ten slotte weer te eindigen in Bologna.

De tocht van avonturierster Marica voert door aloude steden en schitterende landschappen, over hoge passen en onmogelijke routes, in het voetspoor van de Etrusken, de Romeinen, de Illyriërs, de Ottomanen en de Venetianen. Kortom de rijke geschiedenis van het West- en Oost-Romeinse Rijk. Onderweg ontmoet ze veel gastvrijheid, die het vele afzien ruimhartig compenseert. Af en toe breekt de riposo, de Italiaanse siësta, met zijn onvoorziene winkelsluitingen, haar op tijdens haar speurtocht naar drinken en voedsel. Een reis die imponeert en tot het laatste moment blijft boeien.

Het verslag van deze reis, het boek Fietsen door het Romeinse Rijk, imponeert door de kennismaking met zowel nieuwe als oude culturen en het blijft tot de laatste bladzijde boeien.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug