No Image Available

El Camino Del Cid

 Series: Historische routes Europa  Auteur: Bert Sitters  Pagina's: 128  Tags: boekeuropaFietsenpelgrimspanje |
 Beschrijving:

In deze fietsgids volgt de lezer het spoor van de legendarische Rodrigo Diaz de Vivar, bijgenaamd El Cid: de route van de 1000 kilometer lange veldtocht tegen de moren in 1094 van Burgos naar Valencia. Opnieuw beleeft men de geschiedenis uit die tijd. Een route langs talloze kastelen, kloosters en oude kerken, door dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan en door een wisselend en fascinerend landschap met ruige bergen en mysterieuze hoogvlaktes. Iedere streek heeft ook weer een eigen geschiedenis.

Een heerlijke fietsroute met nauwelijks autoverkeer, maar wel met rust en ruimte, prachtige cols en zoevende afdalingen.

El Camino del Cid bevat een kort levensverhaal van de Spaanse held, een routebeschrijving (met route- en hoogtekaartjes) informatie over de streekgeschiedenis en gegevens over de voorzieningen onderweg.

Bert Sitters fietste in zo’n 50 landen. Spanje is echter onmiskenbaar zijn favoriet. Jaarlijks geeft de auteur tientallen dialezingen over zijn fietservaringen voor uiteenlopende gezelschappen. Voor meer informatie: www.fietswegen.nl

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug