No Image Available

Eilanden

 Auteur: Boudewijn Büch  Tags: boekGelezen |
 Beschrijving:

In het boek houdt Büch een betoog over veelal kleine eilanden, die door hun afgelegen locatie en/of bijzondere geschiedenis een uitgebreide bespreking mogelijk maken. De auteur verhaalt ook over het gevoel van eenzaamheid en verlatenheid, dat de eilanden bij hem oproepen en de eilandliefde of ‘nesofilie’ die hij hierdoor ervaart. Enkele van de beschreven eilanden zijn Sint-Helena, Clipperton, Duivelseiland, Picton, Lennox en Nueva, Bikini en Palau.

Het boek werd gevolgd door Eenzaam, Het ijspaleis, Blauwzee en Leeg en kaal. In november 2013 verschijnt er nieuwe uitgave, Alle eilanden met een voorwoord van Büchkenner Diederik van Vleuten. Naast de vijf titels staan daarin verhalen die allemaal betrekking hebben op eilanden, zoals in andere boeken en in zijn reisprogramma’s.

Boudewijn Maria Ignatius Büch (Den Haag, 14 december 1948 – Amsterdam, 23 november 2002) was een Nederlandse dichter, schrijver en televisiepresentator. De kleine blonde dood (1985) was zonder twijfel Büchs succesvolste werk. Sinds 1985 zijn er van het boek meer dan dertig drukken verschenen. De roman werd in 1993 verfilmd door Jean van de Velde. Als televisiepresentator maakte Büch diverse programma’s over literatuur, en reisprogramma’s onder de titel De Wereld Van Boudewijn Büch.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug